ENSCHEDESE MET ROSENSTOLZ NIET TE KLOPPEN IN GRADE III

Hattrick Lotte Krijnsen in Deauville

Lotte Krijnsen met Rosenstolz.

DEAUVILLE  – Lotte Krijnsen maakte dit weekend indruk in het Franse Deauville. De amazone uit Enschede scoorde in Grade III een hattrick met de zestienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspon x Sayonara). Met het nationale team eindigde ze als tweede achter Engeland.

De teamtest sloot ze af met een score van 70,765 procent, waarna ze er in de individuele test 72,059 en in de kür liefst 76,420 procent op liet volgen. CPEDI3 Deauville was gepland als outdoorconcours  maar werd door de slechte weersomstandigheden uiteindelijk indoor verreden. “We hadden twee dagen buiten de baan verkend. Maar donderdagavond werd besloten om de wedstrijd naar binnen te verplaatsen omdat het zo nat was, waaide en sneeuw was voorspeld. Daardoor had niemand de binnenbaan verkend. Het was best spannend hoe de paarden zouden reageren”, vertelt Lotte Krijnsen.

“In de eerste proef was Roosje nog wat gespannen en daardoor hadden we wat rommeldingetjes. De tweede was een stuk beter en meer ontspannen. Ik was al heel blij dat ik de kür mocht rijden en daarin klopte alles, echt heel gaaf. Roosje bleef het in de hoek bij C nog wel wat spannend vinden maar ik kon een beetje smokkelen met de lijnen”, vervolgt Krijnsen lachend. “Dat is in de kür een beetje makkelijker. Onze vorige wedstrijd reden we in Doha en toen was het 27 graden. Dit was wel even omschakelen maar uiteindelijk heeft het goed uitgepakt. Het was een goede oefening om te zien hoe een paard kan reageren in een andere situatie.”

Dubbel gevoel
Lotte Krijnsen kwam eerder uit in Grade IV en rijdt sinds kort in Grade III. “Ik was vorig jaar al een twijfelgeval en ben afgelopen februari in Doha gekeurd naar Grade III.” Dat is een dubbel gevoel voor de amazone. Enerzijds is ze lichamelijk verder achteruit gegaan, maar aan de andere kant sluiten de proeven in Grade III beter aan op wat de amazone lichamelijk kan. “In galop zijn mijn balans en rompstabiliteit verslechterd. Daardoor had na ik de proeven in Grade IV echt een week last van mijn lijf. In de Grade III-proeven heb ik dat helemaal niet.”

Grade III lijkt Krijnsen uiterst goed te passen. Afgelopen februari won ze in Doha alle drie de proeven en dat kunstje herhaalde de amazone dit weekend in Deauville. “Het voelt echt als een opstap richting de observaties, waar we mee verder kunnen en waar we nog meer uit kunnen halen.”

In de landenwedstrijd, waarbij zowel de landenproef als de individuele proef meetelde, werd Nederland nipt tweede achter Groot-Brittannië. Oranje kwam slechts een half procent te kort: 71,94 om 71,94.

NK-goud Yelin Kayalar
Yelin Kayalar (foto rechts) reed na de regiotitel in Denekamp ook in Ermelo haar 10-jarige pony Heidepeel’s Constantijn (v. Equus Raspoetin) naar de overwinning. Met een score van 68,248 procent werd ze gehuldigd als Nederlands kampioen in de klasse Z1 en Z2 bij de ponyruiters. Een prachtige prestatie van de amazone van PC Achter ’n Bos uit kring Reggedal.
Jasper Hosmar veroverde dit weekend brons tijdens de nationale kampioenschappen dressuur voorponyruiters. Met Rocky scoorde de zoon van Frank Hosmar uit Haarle in categorie C van de klasse L1 precies 65 procent voor zijn optreden.

Meer Dressuur

ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week... (10-09-2022)
LANGEVEEN – Net als een week eerder in Vriezenveen tekende Ellen Bloem-Niekolaas in Langeveen voor mooie dressuurscores in de klasse Z2/ZZ Licht. (07-09-2022)
VRIEZENVEEN/DEN HAM – Ellen Bloem-Niekolaas maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijden dressuur van haar eigen vereniging De... (30-08-2022)
ERMELO – Het ponyviertal van PSV Hertruiters uit Hellendoorn in de klasse M (categorie BCDE) veroverde zaterdag op knappe wijze de dressuurtitel bij... (21-08-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar veroverde woensdag zilver tijdens de Hippiade in Ermelo. In de strijd om de nationale titel in categorie C van de klasse Z1... (18-08-2022)
ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone... (16-08-2022)
HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden... (10-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)
GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick... (03-07-2022)
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
KRONENBERG – Frank Hosmar was dit weekend goed op dreef tijdens de internationale wedstrijd paradressuur in Kronenberg, die gold als observatie voor... (19-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)