OOK MILOU EKKEL PAKT EEN REGIOTITEL IN GENEMUIDEN

Goud en zilver voor Silke Kamphuis

GENEMUIDEN – Ze begon aan het kampioenschap dressuur van de Regio Overijssel in de hoop dat ze zich met Guus GS zou plaatsen voor de strijd om de nationale titel in Ermelo in de klasse M2. Maar Silke Kamphuis mag straks op nationaal niveau ook met Lizzy in de klasse L1 jacht maken op het Nederlands kampioenschap. Na de tweedaagse in Genemuiden keerde ze met goud voor Guus en zilver voor Lizzy terug naar Ootmarsum.

“Vooral aan Guus had ik de laatste tijd veel aandacht besteed”, kijkt Silke Kamphuis terug op de titelstrijd. “Maar het was niet zijn beste proef. Het was heel erg spannend wie er uiteindelijk zouden door gaan. Lizzy is thuis altijd wat afwisselend in de training, maar dit keer was ze heel ontspannen. Tot een bepaalde oefening. Toen maakte ze een bokkesprong. Jammer, anders was ik ook met haar kampioen geworden. Maar gelukkig ben ik met allebei door.”

Geen braaf proefje
Met een score van 66,33 procent bleef Silke Kamphuis naaste concurrente Marieta Doornwaard met Hope of Rania (66,25) maar net voor. Janine Flier werd derde met Hercules (65,25).
“Ermelo is altijd heel apart”, blikt ze vast vooruit richting het NK. “Daar heb je drie jury’s. Bij een NK moet je gewoon vol energie rijden en alles geven wat je hebt. Geen braaf proefje, maar volle poele.”

In de klasse L1 haalde Silke Kamphuis precies dezelfde score als winnares Janiek Velthof met Esprit (66,67), maar werd ze door de jury op plaats twee gezet. Ook in de strijd om de derde plek was er evenwicht. Lisanne Kanis kreeg met Indy het brons toegewezen, Jolette Groot Zwaaftink moest het met eveneens 66,08 procent met de vierde prijs doen.

Overtuigend de beste
Milou Ekkel greep overtuigend de titel in de klasse M1. Met Uvonia was ze met een waardering van 69,17 procent duidelijk sterker dan de concurrentie. Marloes Bont pakte met Hollywood zilver met 66,83 procent, Pedro Jose Bruno Gerrits brons op Fido met 66,33 procent.

Het kampioenschap in de klasse B ging naar Richelle Nijen Twilhaar met Leopart. Ze troefde met 69,08 procent Laura Spenkelink met Eloyce (67,75) en Jolien Jansen met Happy Feet (67,50) af.

Meer Dressuur

ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de... (28-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld heerste donderdag op het Erve Maathuis in de dressuur voor  klasse Z2 bij het CH Albergen. Rootveld was met Evanti in... (20-04-2018)
ERMELO – Na haar derde plaats in de strijd om de regiotitel begon Karlijn Olde Klieverik zaterdag aan het nationaal kampioenschap in de klasse Z1 bij... (18-03-2018)
DEN BOSCH – Frank Hosmar eindigde donderdagavond tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant) met Alphaville NOP (foto) als derde in de tweede... (09-03-2018)
BEUNINGEN – Frank Hosmar toonde zich dit weekend superieur in Grade IV en V tijdens de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-... (19-02-2018)