Gert Bolmer pakt zilver in de kür

LEXINGTON - Gert Bolmer heeft zaterdag in de kür op muziek met Triumph de zilveren medaille veroverd tijdens de Wereldruiterspelen dressuur aangepaste sport. De ruiter uit Den Ham kwam met 77,850 procent slechts vijfhonderdste procent te kort tegen de Duitse winnares Angelika Trabert met Ariva-Avanti (77,900) en Jo Pitt (GB) met Estralita (74,950). Petra van de Sande moest dit keer tevreden zijn met een vijfde plaats.

Bolmer, die in de landenproef eerste werd, maar in de individuele proef genoegen moest nemen met een zevende plaats, liet een mooie en secuur gereden kür zien. Alleen in het laatste halthouden leek Triumph weer even terug te vallen op zijn gedrag van de individuele proef en ging wat te vroeg op de rem staan. Alle omstanders waren het er over eens dat Gert een goede kür had gereden, maar de perfectionistisch ingestelde Bolmer zelf bleef kritisch direct na zijn proef: “Ik maakte geen fouten, ,maar de draf kan nog veel flitsender. Triumph heeft het hele WK wat mat aangevoeld en ik heb geen enkele dag kunnen rijden, zoals het kan. Hij was nu in de draf wat zuur en kan normaal gesproken nog veel meer van de grond lopen. Ik kon het nu echter in tegenstelling tot de individuele proef aan de goede kant van de streep houden. Ik ga bidden dat het genoeg is voor een medaille.

Direct na Gert Bolmer, kwam teamgenoot Petra van de Sande de ring in, die bij de individuele proef het goud pakte. Haar schimmelmerrie Toscane was echter kijkerig bij de tribunes op de korte zijde en leek daar iets te zien wat haar angst aanjoeg. De anders zo meewerkende merrie, bouwde daardoor in de mooie door Joost Peeters gemaakte kür spanning op, waardoor ze er net niet lekker doorheen was. Op de staponderdelen scoorde ze echter weer hoge punten en ook de galop ging goed. Bij de overgang galop naar draf ontstond echter weer even een foutje, weer aan de ‘enge’ korte zijde bij de C. Van de Sande: “Ze leek een spook te zien, wat weet ik ook niet. Daardoor kon ik het niet het resultaat leveren waar ik op gehoopt had. Op een gegeven moment leek het ‘spook’ even weg te zijn en ging het beter, maar toen begon ze later toch weer. Van de Sande was teleurgesteld: “Ik kan niet zeggen dat ik fijn gereden heb. Zo goed en zo kwaad als het kon heb ik me er toch doorheen weten te loodsen en ik weet dat het er niet echt dramatisch uitzag. Ik moet het echt even verwerken, want ik ging gewoon voor dubbelgoud. Maar ik ben toch wereldkampioen geworden in de individuele proef, en daar ben ik superblij mee.”

Voor Gert Bolmer, die in het dagelijks leven netwerkspecialist is bij Getronics, waren het daarna spannende momenten, want er kwamen nog een aantal grote concurrenten. Toen het duidelijk was dat de zilveren medaille voor hem was, kwamen er tranen van blijdschap van de 27-jarige ruiter uit Den Ham, die door een aangeboren handicap slechts een minimale spierkracht in de motoriek, spierkracht en balans in zijn benen heeft. Hij was dolgelukkig: “Ik dacht: ik ga toch niet de eerste dag eerste worden in de landenproef, de tweede dag zevende en nu weer naast de pot pissen.” Toch baalde de ambitieuze ruiter toch ook een beetje dat hij op vijfhonderdste na het goud miste: “Ik heb er echt alles uitgehaald wat er in zat, ondanks dat voor mij gevoel het laatste gouden draadje ontbrak bij Triumph. Om op vijfhonderdste het goud te missen, is dan een klein beetje zuur, maar ik ben dolgelukkig met mijn zilveren WK-medaille.”

Zondag om 11.00 uur plaatselijke tijd rijdt Frank Hosmar zijn kür op muziek in grade 4.

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)