FORSE DOMPER EN ENORME MEEVALLER VOOR RUITER UIT HAARLE

Frank Hosmar: NK van tegenstellingen

ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van zijn topper Alphaville NOP in de teamtest, waardoor zijn kansen op zijn negende titel in rook op gingen. Daar stond de onverwachte vijfde plaats tegenover met Guetta (foto), na vooral een geweldige prestatie in de kür op muziek, die door de ruiter uit Haarle als tweede werd afgesloten.

“Met Guetta reed ik een naar mijn gevoel voor ons doen fantastische teamtest, waarin de punten (69,512 procent) echter tegenvielen. Mogelijk heeft het me niet geholpen dat ik de eerste starter was. Daarna liep het met Alphaville eigenlijk nog beter dan de laatste jaren het geval was. Maar op het op een na laatste onderdeel beet hij op zijn lippen. Na het van hand veranderen uit de gestrekte draf werd er gebeld. Ik keek een beetje verrast naar de jury, omdat ik dacht dat het gebeurde omdat ik een verkeerd parcours zou hebben gereden. Wat volgens mij niet kon, omdat ik het niet anders deed dan met Guetta. Ik vroeg nog: ‘Ik zit toch wel goed?’ Het hoofdjurylid bij C meende bloed te hebben gezien. En inderdaad, dat was zo. Een dan lig je eruit. Later heb ik gelukkig niets meer van een wond kunnen vinden. Het was echt balen.  Ik mocht nog wel de kleine finale rijden. Dat ging super.” Met de dertien jaar oude donkerbruine ruin Alphaville (v. Sandreo) was Frank Hosmar daarin superieur met een waardering van 72,556 procent.

Dijk van een kür
Hij liet er zondag met de achtjarige bruine ruin Guetta (v. Sandreo) een dijk van een kür op muziek op volgen, met 78.150 punten goed voor de tweede plaats achter de nieuwe kampioene Sanne Voets met Demantur RS2 NOP. Het bracht hem van de zevende naar de vijfde positie. “Daar had ik echt niet op gerekend. Met hem heb ik veel minder aan voorbereiding gedaan dan met Alphaville. Hij deed het echt super, voor hem is 78 procent een gigascore. Daar ben ik enorm blij mee. Eerlijk gezegd had ik verwacht met Guetta de kleine finale te zullen rijden en met Alpha voor de titel te gaan.”

De goede prestatie van Guetta kan er wel eens toe leiden dat bondscoach Joyce Heuitink straks in het geval Hosmar iets te kiezen heeft. “Alphaville laat gewoon altijd zien er gewoon bij te horen en is op dit moment ook nog beter”, concludeert de ruiter zelf. “Maar Guetta hoort er nu eigenlijk ook wel bij. Ik heb ook heel veel complimenten gekregen. Alphaville heeft zoveel ervaring, dat ik hem waarschijnlijk wel meeneem naar het EK. Maar volgend jaar bij de Olympische Spelen kan het zomaar andersom zijn. Want ik denk dat Guetta op termijn nog beter wordt dan Alphaville.”

In Ermelo eindigde Lotte Krijnsen met haar dertienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspur) als achtste en Maud Haarhuis met haar even oude bruine ruin Baron(v. Painted Black) als tiende.

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)