FORSE DOMPER EN ENORME MEEVALLER VOOR RUITER UIT HAARLE

Frank Hosmar: NK van tegenstellingen

ERMELO – Voor Frank Hosmar werd het NK paradressuur er dit weekeinde eentje van tegenstellingen. Daar was allereerst de onverwachte uitsluiting van zijn topper Alphaville NOP in de teamtest, waardoor zijn kansen op zijn negende titel in rook op gingen. Daar stond de onverwachte vijfde plaats tegenover met Guetta (foto), na vooral een geweldige prestatie in de kür op muziek, die door de ruiter uit Haarle als tweede werd afgesloten.

“Met Guetta reed ik een naar mijn gevoel voor ons doen fantastische teamtest, waarin de punten (69,512 procent) echter tegenvielen. Mogelijk heeft het me niet geholpen dat ik de eerste starter was. Daarna liep het met Alphaville eigenlijk nog beter dan de laatste jaren het geval was. Maar op het op een na laatste onderdeel beet hij op zijn lippen. Na het van hand veranderen uit de gestrekte draf werd er gebeld. Ik keek een beetje verrast naar de jury, omdat ik dacht dat het gebeurde omdat ik een verkeerd parcours zou hebben gereden. Wat volgens mij niet kon, omdat ik het niet anders deed dan met Guetta. Ik vroeg nog: ‘Ik zit toch wel goed?’ Het hoofdjurylid bij C meende bloed te hebben gezien. En inderdaad, dat was zo. Een dan lig je eruit. Later heb ik gelukkig niets meer van een wond kunnen vinden. Het was echt balen.  Ik mocht nog wel de kleine finale rijden. Dat ging super.” Met de dertien jaar oude donkerbruine ruin Alphaville (v. Sandreo) was Frank Hosmar daarin superieur met een waardering van 72,556 procent.

Dijk van een kür
Hij liet er zondag met de achtjarige bruine ruin Guetta (v. Sandreo) een dijk van een kür op muziek op volgen, met 78.150 punten goed voor de tweede plaats achter de nieuwe kampioene Sanne Voets met Demantur RS2 NOP. Het bracht hem van de zevende naar de vijfde positie. “Daar had ik echt niet op gerekend. Met hem heb ik veel minder aan voorbereiding gedaan dan met Alphaville. Hij deed het echt super, voor hem is 78 procent een gigascore. Daar ben ik enorm blij mee. Eerlijk gezegd had ik verwacht met Guetta de kleine finale te zullen rijden en met Alpha voor de titel te gaan.”

De goede prestatie van Guetta kan er wel eens toe leiden dat bondscoach Joyce Heuitink straks in het geval Hosmar iets te kiezen heeft. “Alphaville laat gewoon altijd zien er gewoon bij te horen en is op dit moment ook nog beter”, concludeert de ruiter zelf. “Maar Guetta hoort er nu eigenlijk ook wel bij. Ik heb ook heel veel complimenten gekregen. Alphaville heeft zoveel ervaring, dat ik hem waarschijnlijk wel meeneem naar het EK. Maar volgend jaar bij de Olympische Spelen kan het zomaar andersom zijn. Want ik denk dat Guetta op termijn nog beter wordt dan Alphaville.”

In Ermelo eindigde Lotte Krijnsen met haar dertienjarige zwartbruine merrie Rosenstolz (v. Rotspur) als achtste en Maud Haarhuis met haar even oude bruine ruin Baron(v. Painted Black) als tiende.

Meer Dressuur

LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)