TIJDENS OBSERVATIEWEDSTRIJD PARADRESSUUR IN KRONENBERG

Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sterk

Foto Frank Hosmar met Alphaville NOP © Ashley Claus

KRONENBERG – Frank Hosmar was dit weekend goed op dreef tijdens de internationale wedstrijd paradressuur in Kronenberg, die gold als observatie voor het WK in Herning.

Met zijn toppaard Alphaville NOP (v. Sandreo) stond hij in Grade V twee keer bovenaan en een keer op twee. Met zijn ‘tweede’ paard Guetta (v. Sandreo) eindigde de ruiter uit Haarle twee keer als derde.

In Grade III eindigde Lotte Krijnsen drie keer in de top drie. Met Rosenstolz (v. Rotspon) mocht de amazone een derde en twee tweede prijzen ophalen.

Hoog niveau
Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink kijkt tevreden terug op de wedstrijd bij Peelbergen Equestrian Centre in Kronenberg. “Het was een topwedstrijd. Op de dagen van de warmte begonnen we eerder en waren er fans voor de paarden. En overal bakken met water om de paarden snel en goed te kunnen koelen”, vertelt Van Rooijen-Heuitink. “Het niveau was hoog, zowel van de concurrentie als van de Nederlanders. Kronenberg is een van de meest populaire wedstrijden in het para-circuit met meer dan honderd combinaties op de startlijst. Veel landen gebruiken het als observatie en komen met hun beste of betere ruiters hierheen.”

WK Herning
Na het NK en Kronenberg volgt Grote-Brogel als laatste WK-observatie voor het Nederlandse team paradressuur. “Daarna gaan we bepalen wie er afgevaardigd worden naar Herning en wie de reserves zijn. Ik ben nu er zeker nog niet uit.”
In de landenwedstrijd, waarbij zowel de landenproef als de individuele proef meetelde, werd Nederland nipt tweede achter Denemarken. Het Duitse team eindigde als derde.

UITSLAGEN KRONENBERG

Meer Dressuur

ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week... (10-09-2022)
LANGEVEEN – Net als een week eerder in Vriezenveen tekende Ellen Bloem-Niekolaas in Langeveen voor mooie dressuurscores in de klasse Z2/ZZ Licht. (07-09-2022)
VRIEZENVEEN/DEN HAM – Ellen Bloem-Niekolaas maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijden dressuur van haar eigen vereniging De... (30-08-2022)
ERMELO – Het ponyviertal van PSV Hertruiters uit Hellendoorn in de klasse M (categorie BCDE) veroverde zaterdag op knappe wijze de dressuurtitel bij... (21-08-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar veroverde woensdag zilver tijdens de Hippiade in Ermelo. In de strijd om de nationale titel in categorie C van de klasse Z1... (18-08-2022)
ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone... (16-08-2022)
HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden... (10-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)
GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick... (03-07-2022)
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
ERMELO - In de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur bezet Frank Hosmar na het eerste onderdeel een tweede en een vierde plaats. Met... (05-05-2022)