TRADITIONELE CONCURRENTE SOPHIE WELLS OPEN WK TRYON STERKER

Frank Hosmar berust in zilver

TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in Grade V tijdens het WK in Tryon.De ruiter uit Haarle had er vrede mee, dat zijn traditionele concurrente Sophie Wells dit keer met Fatal Attraction beter was dan hij.

“Mijn paard Alphaville NOP was de afgelopen dagen heel fris”, vertelt Hosmar. “Dan raak je de controle een beetje kwijt. Vandaag, vanaf het moment dat ik erop zat, voelde ik gelijk dat hij lekker liep. Het is net alsof hij het weet: het is de wedstrijddag. In mijn Grade gaat het meestal tussen Sophie en mij. Nu is het Sophie en in de kür hoop ik dat ik win. Wat ik wel jammer vind is dat er nu maar een klein groepje deelnemers is in Grade V. Dat heb ik nog niet eerder zo meegemaakt. Meestal zijn het er wel een stuk of twintig. Ik ben tevreden, ik kon niet meer doen. Ik heb m'n best gedaan, mijn paard heeft z'n best gedaan. En als dan een ander beter is, is een ander beter."

Goud Sanne Voets, brons Nicole den Dulk
Behalve de tweede plaats voor Frank Hosmar was er op de eerste dag van de proeven in de paradressuur goud voor Sanne Voets en brons voor Nicole den Dulk. De in Grade IV rijdende Sanne Voets was de eerste die in de ring verscheen. Direct na haar optreden met Demantur NOP vertelde ze: "Vandaag voelde hij heel fijn, ik hoefde zelf niet veel te doen. Lekker gevoel is dat. Het is dan zo gaaf als je door die grote poort de arena binnen gaat en op z'n Amerikaans aangekondigd wordt. Dat is wel genieten en denk je 'kom maar op'. Het was super spannend, tot het einde. Ik wist van tevoren dat er wel vier of vijf combinaties waren, waar het om zou gaan. Het is natuurlijk het allerleukst om met goud de ring uit te komen."

Voets heeft een duidelijk doel voor ogen. "Dit is de eerste stap op weg naar mijn titelprolongatie van de Spelen in Rio. Zo'n WK is een serieus ijkpunt op weg naar de paralympische spelen in Tokyo. Uiteindelijk moet het daar gebeuren. Dat wil ik nog een keer halen, de beste van de wereld blijven, dat is de ultieme uitdaging."

In Grade II ging het brons naar Nicole den Dulk met haar Wallace NOP. De sympathieke amazone was enthousiast na haar proef. "Ik ben echt superblij. Je hoopt natuurlijk enorm hier een medaille te winnen. Hier train je voor. Ik heb een moeilijk jaar gehad en ben heel trots op dit brons. Het ging fijn. Ik heb geen fouten gemaakt denk ik. Ik moest als eerste starten. Dat is een dingetje, maar dat is vooral mentaal. Je moet gewoon rijden. Het is heel belangrijk om goed op de letters te rijden en mooie overgangen te maken. Die waren er allemaal wel. De tweede keer wijken had misschien iets actiever gekund. Dat is een dubbelteller, dus daar laat ik misschien nog wel wat punten liggen. Gisteren was Wally heel fris, nu moest ik er iets meer aan werken. Maar dat is voor mij eigenlijk fijner, want dan blijft hij mooi rond en over de rug. Hij luistert super, dus ik ben er heel blij mee."

Woensdag komt voor TeamNL Rixt van der Horst in de ring. Zij start in Grade III. Donderdag staat de teamtest voor de landenwedstrijd op het programma en zaterdag de kür. (Bron KNHS)

UITSLAGEN INDIVIDUELE PROEVEN

Grade V
Goud Sophie Wells (GBR) - C Fatal Attraction 75.429 %
Zilver Frank Hosmar (Haarle) - Alphaville NOP 73.167 %
Brons Regine Mispelkamp (GER) - Look At Me Now 71.452 %

Grade IV
Goud Sanne Voets (Berghem) - Demantur NOP 73.927 %
Zilver Rodolpho Riskalla (BRA) - Don Henrico 73.366 %
Brons Susanne Jensby Sunesen (DEN) - CSK's Que Faire 73.146 %

Grade II
Goud: Stinna Tange Kaastrup (Den) – Horsebo Smarties 72.735 %
Zilver: Pepo Puch (Oos) – Sailor’s Blue 72.676 %
Brons: Nicole den Dulk (Elen Bel) – Wallace NOP 70.735 %

PROGRAMMA EN UITSLAGEN WEG 2018

Officiële website www.Tryon2018.com

Foto Frank Hosmar met Alphaville NOP © Loes Wielheesen 

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)