WK PARADRESSUUR AFGESLOTEN MET ZILVER IN KÜR

Frank Hosmar: alle kleuren medailles

GOTHENBURG (KNHS) – Het scheelde niet veel, of Frank Hosmar had woensdag net als maandag weer individueel goud te pakken bij de WK paradressuur in Gothenburg. In de kür was Paralympisch kampioene Sophie Wells hem echter net de baas. Frank Hosmar en Alphaville NOP werden tweede en verdienden daarmee in Zweden alle mogelijke kleuren medailles na het zilver in de landenwedstrijd van dinsdag.

Na zijn kür reageert Frank Hosmar enthousiast: “Het ging supergoed. Het is de eerste keer dat ik deze nieuwe kür op een wedstrijd heb gereden. De vorige kür kende ik door en door, elk tingeltje en pingeltje wist ik gewoon. Maar je moet een keer wat nieuws doen. Ik vond het wel heel origineel omdat deze nieuwe kür is gecomponeerd op de muziek van de band Alphaville. Charles Monterie heeft de muziek daarvan heel mooi in elkaar gezet. Ik heb zelf de choreografie bedacht en had me voorgenomen dat het maar een keer een stukje moeilijker moest. En dat is het. Maar het pakte heel goed uit.”

Op de slotdag van het Europees kampioenschap sleepten ook Nicole den Dulk met Wallace NOP (zilver) en Sanne Voets met Demantur (brons) nog een medaille binnen, waardoor het totaal aantal plakken van Oranje op zeven kwam. Bij Lotte Krijnsen uit Enschede en Rosenstolz, dinsdag met Oranje goed voor zilver in de teamwedstrijd, sloop een aantal foutjes in de kür en de combinatie werd uiteindelijk zevende in Grade IV.

Bondscoach Joyce Heuitink blikt tevreden terug op het EK. “Het Europees kampioenschap is voor ons zeer succesvol geweest. Met tweemaal goud, driemaal zilver en tweemaal brons hebben we het medailletotaal van de Paralympics in Rio geëvenaard. Alle teamleden gaan met minimaal één plak naar huis en dat is een geweldig resultaat. Hoewel de een misschien op meer had gehoopt en er voor een ander meer in had gezeten, ben ik trots en tevreden. Verbeterpuntjes houd je altijd.” (Bron KNHS)

Uitslag FEI Freestyle Test Grade V
1) Sophie Wells (GBR) – C Fatal Attraction 73.581%
2) Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville NOP, 73.36%
3) Michele George (BEL) – Fusion Old 70.23%

Uitslag FEI Freestyle Test Grade IV
1) Susanne Jensby Sunesen (DEN) – CSK’s Que Faire 77.125%
2) Louise Etzner Jakobsson (SWE) – Zernard 74.425%
3) Sanne Voets (Berghem) - Demantur 74.30%
7) Lotte Krijnsen (Enschede) – Rosenstolz 70.195%

Uitslag FEI Freestyle Test Grade II
1) Stinna Tange Kaastrup (DEN)  - Horsebo Smarties 77.06%
2) Nicole den Dulk (Elen, B.) - Wallace NOP,  76.72%
3) Alina Rosenberg (GER) - Nea’s Daboun  71.413%

Wedstrijdfoto © Loes Wielheesen

Meer Dressuur

ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)
HAAKSBERGEN – Joyce Vegter was afgelopen weekend onbetwist dé ster tijdens de dressuurklassieker van De Sterruiters in Haaksbergen. In de strijd om... (19-09-2017)
HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster in Haaksbergen staat weer voor de deur. Tal van combinaties uit het hele land hebben... (14-09-2017)
ERMELO - Vijf weken nog maar heeft Joyce Szozda van Hemmelhorst Equestrian Center uit Borne de negenjarige Hannoveraner dekhengst San Francisco (v.... (05-09-2017)
GOTHENBURG – Frank Hosmar prolongeerde maandag in het Zweedse Gothenburg zijn Europese titel paradressuur in Grade V. De ruiter uit Haarle versloeg... (21-08-2017)
DOHA – Het was dit weekend drie keer raak voor Frank Hosmar tijdens internationale wedstrijden paradressuur in Doha (Qatar). De ruiter uit Haarle was... (05-03-2017)
LUTTENBERG – Maybrett Schreur (midden op foto) heeft tijdens de kampioenschappen indoordressuur in Luttenberg de titel in de klasse Z2 veroverd Met... (06-02-2017)
AMBT DELDEN – De zussen Elike en Veronique Morsink boekten zaterdag op de slotdag van Indoor Ambt Delden beiden een zege. Elike Morsink zegevierde in... (05-02-2017)
ROOSENDAAL - Bij de doordeweekse internationale wedstrijd paradressuur  in Den Goubergh in Roosendaal heeft Lotte Krijnsen twee zeges geboekt.  (01-12-2016)
RIO DE JANEIRO - Frank Hosmar (foto) veroverde vrijdag samen met zijn elfjarige ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) zijn derde bronzen medaille tijdens... (16-09-2016)
RIO DE JANEIRO – “Tevreden hoor”, is de reactie van Frank Hosmar (Haarle) na de medaille-uitreiking van de individuele proef in Grade IV waar hij het... (14-09-2016)
RIO DE JANIERO – Frank Hosmar uit Haarle staat na zijn eerste optreden bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn elfjarige ruin... (12-09-2016)
ERMELO – Een nationale dressuurtitel bij de senioren is voor de regio Twente een grote uitzondering. Geen wonder dat Joyce Vegter zich al seen... (05-09-2016)
DEAUVILLE – Lotte Krijnsen veroverde dit weekend met Rosenstolz twee keer een derde plek tijdens de wedstrijden paradressuur in het Franse Deauville... (10-04-2016)
AMSTERDAM – Met 81,583 procent scoorde Frank Hosmar vrijdag met Alphaville NOP (v. Sandre 2006) opnieuw een nieuw record in zijn kür op muziek. De... (29-01-2016)
SAASVELD – Anouck Nuyen is in Saasveld kampioene dressuur van de Kring Twente in de klasse M2 geworden. Met Espresso was ze zaterdag niet te kloppen... (10-01-2016)