Femke Beljon: titel met 'slachtpaard'

ERMELO - “Precies tien jaar geleden won ik hier voor het eerst in het Z1, toen met mijn pony”, vertelt de 25-jarige Femke Beljon. De amazone uit Raalte greep zaterdag op de Hippiade in Ermelo met een score van 69,41 procent het dressuurkampioenschap in de klasse Z1 met de merrie Charmante (Jazz x Flemmingh). “Ik kocht haar drie jaar geleden als slachtpaard omdat ze vals in de omgang was.”

“Onder het zadel is ze heel makkelijk, maar in de omgang nog steeds een beetje speciaal. Ik heb haar zelf zadelmak gemaakt en opgeleid. Charmante wil graag werken. Als jong paard viel ze niet echt op. Ze is heel groot, 1,80 meter. In het begin was ze slap, dat kostte tijd. In de wedstrijden voor jonge paarden wilden de juryleden haar helemaal niet zien. Charmante is wel altijd heel lenig geweest.”

Femke Beljon heeft voor de komende tijd al een plan voor haar merrie. “Ze krijgt nu eerst even vakantie. Dan wil ik de overstap maken naar het Z2 en ons voorbereiden op de halve finale van het KNHS-Subli kampioenschap. Het is gewoon heel fijn dat het mijn eigen paard is. Dan kan ik mooi mijn eigen planning met haar maken.”

Beljon is bezig aan een succesvol jaar. “Vorig jaar was ik met hier mijn andere paard Zoraida, die met 1.65m een stuk kleiner is en onder het zadel juist veel moeilijker dan Charmante, tweede in het ZZ-licht, werd ik indoor tweede in het ZZ-zwaar en op het NK in Hoofddorp waren we vierde in de lichte tour.”
 
Chantal Nijpjes en de stoere en sterke Checavara N (v.Rubiquil) werden tweede in het kampioenschap. De derde plaats werd ingenomen door Jenneke Overduin met Closehorses Candreo (v.Sandreo).

Janneke Punte met Bianco-D (zevende met 67,76 procent) en Linda Verwaal met Rocky Lvd (negende met 66,37 procent) deden het bepaald niet slecht in de beslissende fase van het kampioenschap.

Marcia ten Dam reed met Florels naar de zesde plaats in de klasse M2. In de beslissende proef moest ze met een waardering van 64 procent tevreden zijn. De titel ging naar Bianca Vliex met 66,67 procent.  

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)