JARIGE MICHELLE WEYL MET ZEVENJARIGE MERRIE JUST BLACK NAAR 69 PROCENT IN LONNEKER

Een dubbel feestelijke verjaardag

Foto Michelle Weyl met Just Black © Julia d'Ailly

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte merrie Just Black (v. Everdale) in de eerste proef van de klasse ZZ/ZZ Licht naar een winnende score van precies 69 procent. 

Dat ze in de tweede reeks werd afgetroefd door Maybrett Schreur, die met Je Suis Escolar (v. Escolar) overall nog meer punten scoorde (69,412 om 65,714 procent), kon Michelle Weyl niet deren. “Dit kregen we er mooi bij op mijn verjaardag”, reageerde een breed lachende Michelle Weyl na afloop. Vooral in de eerste proef reed de merrie heel fijn door, was ze echt gefocust en kon ik haar gemakkelijk rijden. In de tweede is de focus er dan soms iets af, waardoor je foutjes krijgt, maar ik ben gewoon hartstikke tevreden. Ze is nog jong en moet sommige dingen gewoon nog iets meer bevestigen.”

Weyl nam Just Black vorig jaar maart over van haar vader Benno. “Hij vindt het vooral leuk om jonge paarden op te leiden en ze dan door te geven. Het is hartstikke leuk dat we dit samen zo kunnen doen. Het was alleen wel jammer dat we vorig jaar door corona zo weinig hebben kunnen rijden, waardoor we het gevoel in de ring een beetje misten. Maar Just Black wil altijd voor je gaan. Soms is ze zelfs een beetje te enthousiast, maar dat heb ik liever dan een paard dat niet genoeg voorwaarts wil. Het is heel fijn als ze die go van zichzelf hebben.”

Nog kritischer
Hoewel ze zich als een amateur in een wereldje van profs weet, heeft Michelle Weyl wel de ambitie de subtop te bereiken. “Daarin word ik enorm gesteund door mijn trainster Janneke Punte, die me erg motiveert om steeds verder te gaan. Met Enzo D, een broertje van haar Bianco D, rijd ik nu in de Lichte Tour. Dat is een leuke ervaring om mee te maken. Je leert erdoor nog kritischer te rijden. Goed is dan niet goed genoeg. De juryleden zijn er terecht streng, maar ook rechtvaardig.”

De Enschedese is realist genoeg om te weten dat de weg naar de echte nationale top in haar positie een zeer lastige is. “Vorig jaar was ik bij het NK en was mijn paard helemaal overdonderd door wat er gebeurde. Je hebt ook te maken met de tegenstand van allerlei goedgekeurde dekhengsten van stallen en grote namen van ruiters uit vooral Brabant, die geregeld in buitenlandse wedstrijden starten. Daar valt eigenlijk gewoon niet tegen aan te rijden.”

De derde plaatsen waren voor Janneke Punte met Hubertha R (v. Wynton) en Christi Semmekrot met Cromwell (v. Tygo), die door de jury met 65,441 en 62,353 procent werden gewaardeerd.

Nikki Spaan
Nikki Spaan boekte met Kjantil van ’t Zelfert (v. Bordeaux) de beste resultaten in de klasse Z1. In de eerste proef moest ze de eer met 65,147 procent nog gunnen aan Gerdien Hilgenberg, die met Kadanz (v. Governor) 66,765 procent vergaarde. Mirjam Braakhuis sloot deze reeks met Kienna (v. George Clooney) als derde af (64,853). In de tweede rit was Spaan duidelijk de baas en troefde ze met 66,618 procent ook Noortje Morsink-Backhuijs met J’Adore Charlize (v. Furst Romancier) en Gerdien Hilgenberg af, die respectievelijk 64,853 en 63,088 procent achter hun naam kregen.

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)