VEULENS GEWOND DOOR VUURWERK, MAAR WEL NAAR KRINGTITEL IN KLASSE ZZ LICHT

Dubbel gevoel bij Maybrett Schreur

SAASVELD – De 18-jarige Maybrett Schreur beleefde vrijdag haar zege in de klasse ZZ Licht van de strijd om de titel van Kring Twente met haar vosruin Bugatti Veyron (v. Uphill x Capuchon) met een dubbel gevoel. Het betekende voor de jonge Oldenzaalse een mooie opsteker na een aantal dagen, waarin thuis enkele veulens gewond raakten als gevolg van in andere media al breed uitgemeten en door jongeren afgestoken vuurwerk.

“Het was een lastige week die ik gelukkig mooi heb kunnen afsluiten”, vatte de studente Media & Vormgeving van het ROC van Twente in Enschede beknopt samen. “Bugatti is mijn lievelingspaard en altijd fijn te rijden. We zijn heel goed aan elkaar gewend. Bij de junioren zijn we samen erg succesvol geweest. Bij het losrijden voelde het al goed aan en in de proef zelf liep het ook prima. Daardoor kon ik de ellende van de dagen ervoor mooi vergeten.”

Voor sport al afscheid genomen
De combinatie moest van ver komen. Twee jaar geleden raakte de nu 14-jarige Bugatti, een jaar eerder overgenomen van topamazone Christa Lamrojeur, kreupel als gevolg van een forse blessure aan het peesblad rond de kogel. “Daarna heb ik een paar keer geprobeerd hem weer op te trainen, maar dat bleek hij steeds maar een paar weken te kunnen volhouden. Uiteindelijk hebben we bij hem de ijzers eraf gehaald en in wezen voor de sport al afscheid van hem genomen. Na een half jaar in de wei heb ik toch nog een keer geprobeerd hoe het ging en vanaf dat moment is hij niet meer kreupel geweest. Twee maanden geleden hebben we de ijzers er weer onder gedaan en het gaat nog steeds erg goed. Bugatti is heel werkwillig, heeft een heerlijk karakter.”

Naar young riders
Gesteund door de trainingen van Monique Peutz (bondscoach pony’s en children) en Annemiek Harmsen ambieert de talentvolle Maybrett Schreurs een loopbaan op hoog niveau. “Binnenkort rijd ik voor het eerst bij de young riders met Bugatti in het ZZ Licht en Florijn H in het ZZ Zwaar. Uiteindelijk hoop ik natuurlijk ook vaak internationaal mee te mogen doen en veel in de subtop te rijden. Ik denk dat ik toch wel gericht wil blijven op de paardensport. Maar misschien kan ik na mijn studie ook wel op het gebied van vormgeving reclame maken voor mijn sport. Ja, inderdaad, het beste uit die twee werelden combineren zou ook niet gek zijn.”

Maybrett Schreur bleef in de klasse ZZ Licht met een score van 66,643 procent haar enige serieuze concurrente Joyce Vegter op Gabana (65,429) meer dan een vol procent voor. Lynn Wossink was met Bossa Nova (58,643) goed voor de derde plaats.

Rom Vermunt en Kim Morsink
Rom Vermunt was veruit superieur in de klasse Z2. Met Haciendo (66,103) pakte hij de titel en met Gio (63,015) de tweede plaats. Kyra Zeimentz eindigde als derde met Geert (62,794).
Kim Morsink-Koop eiste met Hayley Hill (63,824) de kringtitel voor zich op in de klasse Z1. Laura Engbers volgde met MTT Hanoi op afstand als tweede (62,353), waarna Anja Temberge de derde podiumplek opeiste met Douiglas (62,206).

Janneke Punte en Gerdien Hilgenberg
Janneke Punte bleek met Ivano L veel ter sterk voor de rest van het veld in de klasse M2. Ze verzamelde 415,5 punt en dat was ook Dineke van der Zee met Ferrero en Maud Haarhuis met Baron royaal te machtig. Gerdien Hilgenberg had met Hummer Rb aan twee tweede plaatsen voldoende om Janneke Punte op Hubertha R voor te blijven in de klasse M1. Achter het duo tekende Joyce Binnendijk voor het brons met Kuups Hohenglanz.

Anouck Nuyen en Natasja Damhuis
Anouck Nuyen was met Just as Easy veruit de sterkste in de klasse L2. Ze scoorde ruim boven de 400 punten (412,5), terwijl de directe concurrentes Annemieke Harmsen-Hulshof met Jannes S (394,5) en Juliët Hermsen met I Crack de la Vigne (378,5) daar niet aan toekwamen. Natasja Damhuis duldde in de klasse L1 met Ici la Belle al evenmin een opponent in haar buurt (411). Hier waren plek twee en drie voor Charlotte Kemperink met Nasne RES (389) en Alf Alberts met Cherry Bomb (387).

Lieke Stamsnijder
De titel in de klasse B was voor Lieke Stamsnijder. Met J'Adore was ze de enige van de top drie die een proef won. Ze scoorde 412,5 punt. De nummers twee en drie, Maud Bodde met Beaumonde en Millie Groeneveld met Grand Star DB, stelden daar waarderingen van 402,5 en 397,5 tegenover. 

Meer Dressuur

ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)
HELLENDOORN – Frank Hosmar duldde dinsdag geen concurrentie in de proeven voor de Grades 4 en 5 tijdens de wedstrijden voor de KNHS Witte van Moorst... (27-12-2019)
SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de... (26-11-2019)
HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)