Driedaagse om Zilveren Ster

HAAKSBERGEN - De dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster is een evenement met een goede staat van dienst. Elk jaar keren deelnemers uit het hele land enthousiast terug. De organisatie is enorm blij met de maar liefst 1500 inschrijvingen die zijn ontvangen. De deelnemers gaan de sportieve strijd met elkaar aan om in het bezit te komen van de fel begeerde wisseltrofee 'De Zilveren Ster'. Zij kunnen zich via diverse voorrondes plaatsen voor de afzondelijke finales klasse B, L, M en Z, die op zondagmiddag worden verreden.

Dressuurtoppers die hebben ingeschreven zijn onder anderen Petra van Esch (winnares Hoefslag Cup vorig jaar), Florentine Rootveld (Nederlands kampioen Z1 en reservekampioen Z2), Bart Veeze (derde tijdens het nationaal kampioenschap Grand Prix), Carolien Reverdink (Nederlands kampioen Z2 ), Linda Verwaal (foto), Karin Pettersen, Diana van der Spek en clubgenote Marcelle Hesselink.

Zaterdag zal in de hoofdring de hele dag de selectie voor de De Hoefslag Dressuur Cup klasse Z2 – 2011 worden verreden. De Hoefslag Dressuur Cup Klasse Z2 is een competitie die bestaat uit zes kwalificatiewedstrijden en een finale. De winnende combinatie van iedere kwalificatiewedstrijd klasseert zich voor de finale.

Behalve de reguliere dressuurproeven wordt zaterdag vanaf circa 12.30 uur een rubriek voor jonge talentvolle dressuurpaarden verreden. Deze is zeker de moeite waard omdat niemand minder dan Frenk Jespers wederom heeft toegezegd deze rubriek te jureren. Tegen het einde van de dag zal hij tijdens de presentatie van de prijswinnaars publiekelijk uitleg geven over de plaatsing. Frenk heeft jarenlang ervaring in het africhten van dressuurpaarden en is grondlegger en jurylid van de Pavo Cup. Tevens was negen jaar lang hengstenkeuringcommissielid van het KWPN, met als specialisatie dressuur.

Zondagmiddag zal in het teken staan van de finalerubrieken. De vijftien eerstgeplaatsten uit de voorrondes van de klasse Z en ZZ-licht zullen in de hoofdring een kür op muziek rijden en strijden voor het 'Ster-kampioenschap'. Ook de overige finalerubrieken worden dit jaar  op het hoofdterrein op de all-weather buitenbaan verreden. Tussen al het sportieve geweld zal er tijd gemaakt worden voor een showelement. De clinic heeft dit jaar als thema: de overeenkomsten en verschillen tussen het trainen van dressuur- en springpaarden!

Linda Verwaal neemt het dressuurgedeelte op zich. In Duitsland heeft ze meerdere successen behaald zowel in het springen als in de dressuur. Haar opleiding in Warendorf heeft ze cum laude afgerond. Inmiddels heeft ze, onder andere met de goedgekeurde Trakehner hengst Boeve’s K3 Noir, nationaal en internationaal prijzen in de wacht gesleept zowel in de Lichte Tour als in de Grand Prix.

De vertegenwoordiger voor het springgedeelte is de nationale regio-topper Steven Veldhuis. Steven is specialist in het professioneel opleiden van paarden gericht op de springsport. Hij behaalde met meerdere paarden, waaronder de hengsten Wietvot en Saffier, in onder meer de KNHS/KWPN hengstencompetitie diverse eerste plaatsen.

Kortom er is weer genoeg te beleven tijdens dit dressuurfestijn. Iedereen is van harte welkom bij de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg 2 te Haaksbergen, de toegang is gratis. Voor actuele informatie kunt u het evenement digitaal volgen via de site van de Sterruiters, facebook en hyves.

PROGRAMMA
Vrijdag 16 september
Aanvang 13.30 uur Dressuur paarden klasse B t/m ZZ-licht

Zaterdag 17 september
Aanvang 09.00 uur Dressuur paarden klasse B t/m L2, Z1, Z2 en ZZ-licht
Aanvang 11.00 uur Rubriek voor jonge talentvolle dressuurpaarden met medewerking van Frenk Jespers
Aanvang ± 14.00 uur Dressuur paarden klasse M1 t/m M2

HOOFDRING ZATERDAG
Aanvang 09.00 uur De Hoefslag Dressuur Cup klasse Z2 – 2011
±17.30 uur Aansluitend prijsuitreiking De Hoefslag Dressuur Cup Klasse Z2 - 2011
Aansluitend presentatie prijswinnaars Rubriek jonge rijpaarden, inclusief overall-kampioenschap met medewerking van Frenk Jespers

Zondag 18 september
Aanvang 08.30 uur Dressuur paarden klasse B t/m Z2
Aanvang 14.00 uur Finale klasse B en L (op hoofdterrein op de all-weather bodem)

PROGRAMMA HOOFDRING ZONDAG
±08.30 uur Paarden klasse Z2
±13.30 uur Finale klasse M
±15.00 uur Paarden klasse Z1 kür op muziek
±15.45 uur Clinic over training van dressuur- en springpaarden, met medewerking van Linda Verwaal en Steven Veldhuis
±16.15 uur Paarden klasse Z2/ZZ-licht kür op muziek
+17.15 uur Aansluitend prijsuitreiking finale B t/m M paarden
Ter afsluiting prijsuitreiking finale Z en ZZ-licht paarden te paard en uitreiking publieksprijs.

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)