AMAZONE UIT ENSCHEDE BLIJFT LEERLING AMY KLEIN WOLTERINK NET VOOR IN SAASVELD

Bronzen paard voor Janneke Punte

SAASVELD – Janneke Punte heeft sinds dit weekend een bronzen paard op stal. De amazone mocht deze in ontvangst nemen voor haar prestaties tijdens de dressuurcompetitie van de Twentse Jachtvereniging in de Ankerhal  in Saasveld.

Janneke Punte won tijdens het evenement, tevens een selectiemogelijkiheid voor de titelstrijd van Kring Twente, vier proeven en eindigde twee keer als tweede. Ze troefde daarmee in het klassement van de beste deelnemers in de klasse Z 1, Z2 en ZZ Licht leerling Amy Klein Wolterink met een verschil van drie punten af. De Enschedese zegevierde vrijdag met de zevenjarige merrie Hubertha R (v. Wynton) twee keer in de klasse Z1 (228,5 en 230 punten) en met de zesjarige hengst  Ivano L (v. Charmeur) in een van de proeven voor de klasse Z2 (233,5). Daar voegde ze zondag nog een zege met Ivano L (230) aan toe. Met beide paarden werd ze zondag ook nog eens tweede. De scores waren toen 227,5 voor Hubertha R en 218,5 voor Ivano.

Amy Klein Wolterink werd met Harvey vrijdag tweede achter Janneke Punte in de klasse Z1 met 219 punten. Zondag bleef de Hengelose de complete concurrentie, inclusief haar coach, twee keer voor met fraaie scores van 233,5 en 235 punten. 

Een beetje stout
Het bleek uiteindelijk voldoende om het door kunstenares Erna Visser vervaardigde bronzen beeld in ontvangst te mogen nemen. “Dat heeft ondertussen een mooi plekje bij ons in de hal gekregen”, aldus een opgetogen Janneke Punte. “Al met al ben ik dik tevreden, al was het wel een close finish met Amy. Hubertha is best wel gauw gespannen en in het verleden kwam ik dat ook tegen in de ring. Maar ze laat zich steeds meer rijden, ze wordt toegankelijker. Ivano is pas zes en deed voor het eerst in het ZZ mee. En dan wint hij vrijdag met een heel goede score van 68 procent. Zondag was hij in de eerste proef een beetje stout. Toen was hij nog heel fris en speelde zijn jonge leeftijd op, maar in de tweede ronde ging het weer een stuk beter. Het zijn gewoon twee heel fijne paarden. Ik zie ze groeien in het werk en het is leuk daarvan te mogen meegenieten.”

Sport blijft bovenaan staan
Voor Janneke Punte blijft de sport  op nummer één staan, hoewel ze ook een belangrijk deel van haar beschikbare uren besteedt aan het verzorgen van dressuurlessen. “Dat loopt ook heel lekker door, maar en dat moet ook. Het is leuk om te doen, maar de sport blijft wel bovenaan staan. IK ben een tijdje geleden begonnen met jongere paarden. Met Bianco-D gaat het goed in de Lichte Tour en met hem mocht ik afgelopen zomer naar het  NK. Ik geloof dat Hubertha en Ivano allebei heel fijne paarden voor de subtop worden. Ze hebben allebei een topinstelling. Natuurlijk is in principe alles voor een bepaalde prijs te koop, maar zolang ik er plezier van mag hebben probeer ik er alles uit te halen.”

Voor dressuurstal Punte was het toch een prima weekend, want behalve Janneke zelf en Amy Klein Wolterink deed ook pupil Anne-Quirine Kerssenberg het voortreffelijk. Ze won in Saasveld in de klasse L1 een proef met Elisabeth en debuteerde in Zevenaar met de dertien jaar oude ruin Eduardo (v. Ehrenpreis) uitstekend in de Prix St. Georges. “Daar heeft ze het super gedaan met 63 procent”, aldus haar trotse coach.

Foto Janneke Punte met Hubertha R © Melanie Brevink

Meer Dressuur

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte... (28-11-2021)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille. De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn... (30-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)
ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio... (19-07-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
WIERDEN – Frank Hosmar moest dit weekend afstand doen van zijn nationale titel paradressuur, maar de ruiter uit Haarle kon daar prima mee leven. (06-06-2021)
WAREGEM – Frank Hosmar moest zich dit weekend zonder zijn topper Alphaville NOP  tevreden stellen met de tweede plaats in de eindrangschikking... (25-04-2021)
ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)