ENTERSE WINT TWEE FINALES, OOK ANGELA SNIPPE PAKT ZEGE MEE

Ashley Langevoort straalt in ‘Ster’

HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon op een reeks gave prestaties met zeges in de finales van de klasse M en het hoofdnummer, de klasse Z1/Z2/ZZ Licht.

Veertien maal kwam ze in Haaksbergen aan de start en tien keer kwam ze als winaares uit de strijd tevoorschijn. Met Gilian in de klasse L2, Illinois in de klasse M1 en Happy Dancer in de klasse Z2 opende Ashley Langevoort vrijdag in Haaksbergen met een imponerende reeks van zes overwinningen bij evenveel starts. Een dag later herhaalde ze het kunststukje met Illinois, maar moest ze met Happy Dancer tevreden zijn met twee vierde plaatsen en reed ze met Gilian naar een vijfde en zevende plek.

Geen maat
Zondag stond er echter opnieuw geen maat op de Enterse. Ze zegevierde in de finale van de klasse M op Illinois met 403 punten en hield met een fraaie score van 69,57 procent ook in de eindstrijd van de hoogste klassen de complete concurrentie achter zich.

En dat terwijl ze zich al vrijdag verre van fit voelde. “Maar ik ben toch gestart en heb doorgezet. Vrijdag en zaterdag was het nog redelijk weer, maar in de finales reed ik beide keren in de stromende regen. Omdat je dan te maken hebt met andere paarden en tegenstanders ligt er wel druk op en is het belangrijk dat je zelf gefocust blijft en het resultaat rijdt wat je kunt halen. Happy Dancer en Illinois zijn allebei nog jong en vrij onervaren. Als je dan ziet wat ik allemaal al met ze win, is dat best heel bijzonder.”

Baan eigenlijk te klein
Ashley Langevoort is sinds januari stalruiter van Stoeterij Sprengendal in Haarle, waar ze paarden rijdt voor de eigenaren Wim en Cato Hoogeslag. Eerder dit jaar werd ze met de merrie Illinois al kampioene van de Kring Twente en de Regio Overijssel in de klasse M1. “Ik hoor vaak dat ze best naar de Z kan en dat de baan eigenlijk te klein voor haar is, maar omdat ze nog maar vijf is mag dat nog niet.  Bij het NK stond ik op de eerste dag lang eerste met haar en werden we vierde. Daar was ik heel blij mee. Op de tweede dag moesten we in een andere ring en hadden we de pech dat er veel lawaai om ons heen was, waardoor ze erg werd afgeleid en ik ook zelf niet zo goed reed. Toch haalden we ook toen nog 65 procent, maar het was niet genoeg voor het podium.”

Meer les geven
De 21-jarige Ashley Langevoort slaagde vorige maand voor het diploma Marketing en Communicatie aan het Johan Cruijff College in Enschede. “Voor belangrijke wedstrijden kon ik daar mijn toetsen verplaatsen, iets wat je ergens anders niet kunt. Ik ben nu bezig met de opleiding voor instructeur . Als ik in december geslaagd ben, hoop ik het aantal uren dat ik les geef te kunnen uitbreiden en verder paarden naar een zo hoog mogelijk niveau te kunnen blijven opleiden. En natuurlijk zou het mooi zijn als ik ook zelf in de sport ver zou kunnen komen.”

In de klasse Z/ZZ/ZZ Licht reed Rom Vermunt met High Society achter Asley Langevoort naar de tweede plek met 68,84 procent en met Ghio naar de derde positie met 68,26 procent. De vierde prijs was voor Maybrett Schreur op Florijn H (67,07).

Gwen Geltink was met Gaga goed voor 396 punten en daarmee de runner-up in de klasse M, voor Marcelle Hesselink met Capriole’s Hermanus (389). Spannend ging het eraan toe in de finale van de klasse L, waarin Angela Snippe (onderste foto) met Jylana W (409,5) nipt aan het langste eind trok. Dayenne Souren op Guilty Pleasure (408,5) en Elke Peeters met Jolie (407,5) deden nauwelijks voor haar onder.

Foto's © Marjon Hoen

Meer Dressuur

HELLENDOORN – Claudia Krijgsman (foto) was afgelopen weekend overtuigend de beste deelnemer in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur in... (04-11-2019)
ALMELO – Frank Hosmar en Linda Verwaal waren zaterdag beiden goed voor een dubbele overwinning in hun klasse tijdens de wedstrijden dressuur voor de... (29-09-2019)
ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de... (28-09-2019)
HAAKSBERGEN – De strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen liep dit weekend uit op een fraai dubbelsucces voor de zussen Liselotte en Annabel... (16-09-2019)
ERMELO – Yelin Kayalar van de Reggeruiters veroverde zaterdag in Ermelo met de zevenjarige Heidepeel’s Constantijn de Nederlandse titel dressuur voor... (26-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar maakte zondag zijn succes tijdens het EK paradressuur compleet met het winnen van de kür op muziek in Grade V. (25-08-2019)
ROTTERDAM – Samen met zijn drie teamgenoten veroverde Frank Hosmar zaterdag de Europese titel tijdens het EK paradressuur in Rotterdam. (24-08-2019)
GEESTEREN – Ellen Niekolaas was donderdag tijdens dressuurwedstrijden in Geesteren in beide proeven van de klasse Z1 de sterkste. (23-08-2019)
ROTTERDAM – Frank Hosmar veroverde donderdag tijdens het EK paradressuur in Rotterdam meteen een gouden medaille. Met zijn veertienjarige ruin... (22-08-2019)
HEETEN – Een sterk gereden kür op muziek bracht Ashley Langevoort vrijdag de titel van de Regio Overijssel in de klasse ZZ-Licht dressuur.   (03-08-2019)
MARKELO - In vele opzichten vormen de Markelose amazone Claudia Krijgsman en haar Saffir een bijzondere combinatie. (24-07-2019)
VRIEZENVEEN – Omdat ze al enkele jaren het secretariaat bemant, laat amazone Ellen Niekolaas de dressuurwedstrijden van De Vjenneruiters meestal aan... (22-07-2019)
HAAKSBERGEN – Annabel Rootveld was donderdag niet te kloppen in de klasse M1/M2 tijdens wedstrijden dressuur bij de Sterruiters in Haaksbergen. (19-07-2019)
HAARLE – Bondscoach Joyce Heuitink heeft Frank Hosmar uit Haarle met zijn paard Alphaville NOP opgenomen in haar equipe voor het EK paradressuur in... (17-07-2019)
ÜBERHERRN – Met een meesterlijke kür op muziek sloot Frans Hosmar zondag een uitstekend geslaagd weekend in het Duitse Überherrn (Saarland) af. Met... (15-07-2019)
ALMELO – De finales dressuur tijdens de Almelose Ruiterdagen leverden op de afsluitende zondag vier Twentse zeges op. Rom Vermunt, Jamie Vegter, Maud... (08-07-2019)
LATTROP – Joyce Szozda en Mirjam Braakhuis veroverden in Lattrop de Twentse kringtitels dressuur in de hoogste klassen. (29-06-2019)
HAAKSBERGEN – De terreinen van de Sterruiters stonden woensdag en donderdag juni in het teken van de dressuursport. (28-06-2019)
HAAKSBERGEN - Liefhebbers van dressuur zijn woensdag en donderdag meer dan welkom op de accommodatie van De Sterruiters in Haaksbergen.   (26-06-2019)
DELFT – Pas op de ochtend van de finale van de strijd om  de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy kreeg Maud Haarhuis een telefoontje dat ze... (21-06-2019)