KNAPPE TWEEDE PLAATS MET JONGE JYLANA IN STRIJD OM GOUDEN IJZER LUTTENBERG

Angela Snippe trots op ‘droompaard'

LUTTENBERG – De hoofdprijs bleef buiten bereik, maar Angela Snippe had zaterdag alle reden om uitermate tevreden terug te kijken op de finale van de strijd om het Gouden IJzer in Luttenberg. Met de pas vierjarige bruine merrie Jylana W (v. Cachet L) eindigde ze knap als tweede met een score van 68,917 procent.

De 30-jarige Angela Snippe moest de zege aan een superieure Marlous Booijink uit Kranenburg laten, die met de vijfjarige donkerbruine vosmerrie Ilrieta (v. Dream Boy) als enige de grens van zeventig procent overschreed (70,667). Maar de trots over de wijze waarop haar jonge merrie zich in de eindstrijd presenteerde, voerde royaal de boventoon.

“Ze is pas vier, maar ze groeit elke wedstrijd en ook in de proeven zelf. Het is mooi dat ze ondanks de spanning bij de ruiter in zo’n finale en bij alles wat daar omheen gebeurt, zo presteert. Ik ben echt trots op haar. Op haar talent voor het lopen, de instelling die ze heeft en op hoe goed ze zich in de ring al laat bewerken. In Haaksbergen heb ik al de finale gewonnen, nu deed ze het weer prima. Al had de score dit keer ook nog wel hoger kunnen zijn, omdat er door de spanning twee dingen een beetje mis gingen. Maar als ik zie hoe ver ze op haar leeftijd al is.. Jylana is echt een droompaard voor mij.”

In de dagen voorafgaande aan de finale had de voormalige Rijssense, die sinds haar huwelijk met Wiegmans in Heeten woonachtig is, met Jylana al vier keer haar klasse getoond door drie van de vier proeven in de klasse L1 op haar naam te schrijven. Slechts één keer moest ze, met slechts een punt verschil, buigen voor concurrente Dide Jansma op Feuertanz OJ.

Angela Wiegmans-Snippe is binnen haar eigen bedrijf WS Dressage fulltime bezig met de paarden. Ze rijdt niet alleen zelf, maar ook paarden voor andere eigenaren en geeft privélessen en bij verenigingen. “Natuurlijk hoop ik in de dressuur met behulp van de lessen van Linda Verwaal naar het hoogste niveau door te groeien, maar of dat lukt hangt behalve van een goed management ook af van de paarden en de financiën die je tot je beschikking hebt. Gemakkelijk gaat dat allemaal niet.”

Ashley Langevoort
Op de afsluitende zaterdag zegevierde Ashley Langevoort in de eerste proef voor de klasse Z2 overtuigend met haar zesjarige vosmerrie Happy Dancer (v. Uphill). In de tweede rubriek was er een tweede plaats voor Rom Vermunt met de zesjarige bruine ruin Haciëndo (v. Brettopn Wood), die Jennifer Nijen Twilhaar met de zevenjarige donkere vosruin Gin Tonic (v. Jaszz) naar plek drie verwees.

Loes Mars boekte op de negenjarige bruine ruin Easy Dancer (v. Spielberg) twee keer een tweede plaats in de klasse ZZ Licht. In de tweede omloop eindigde Chantal Rauws als derde met haar twaalf jaar oude bruine merrie Bright Star (v. Johnson).

Jennifer Nijen Twilhaar pakte ook in de klasse Z1 een derde prijs. Dat deed ze in de eerste proef met de zevenjarige bruine ruin Gulliver (v. Santano). Die prestatie werd in het tweede bedrijf gekopieerd door Lysanne Rottink met haar tien jaar oude bruine merrie Dukaat (v. Oscar).

Foto Angela Wiegmans-Snippe met Jylana © Foto Marjon Rijssen
 

Meer Dressuur

ZAKRZOW – Linda Verwaal sloot zondag haar eerste internationale optreden in de dressuur na vijf maanden noodgedwongen op non-actief te hebben gestaan... (31-10-2018)
HAAKSBERGEN – Ashley Langevoort straalde drie dagen lang in de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. De amazone uit Enter zette zondag de kroon... (24-09-2018)
TRYON - Frank Hosmar en Alphaville NOP vertrekken met twee individuele zilveren plakken en een gouden teammedaille uit Tryon. In de kür op muziek, de... (23-09-2018)
TRYON – Het Nederlandse paradressuurteam won vrijdag historisch teamgoud bij het WK in Tryon. Het team met Sanne Voets, Rixt van der Horst, Frank... (21-09-2018)
TRYON – Frank Hosmar berustte in de (Nederlandse) nacht van dinsdag op woensdag in zilver met Alphaville NOP na de indidividuele dsresuurproef in... (19-09-2018)
OOTMARSUM – De pas vijftienjarige Shanaya Karadag veroverde dit weekend in Ootmarsum de dressuurtitel in de klasse Z2 van de Regio Overijssel. Met... (06-08-2018)
ERMELO – De afsluitende proef voor de nationale titel Paradressuur op het KNHS Hippisch Centrum in Ermelo bracht geen wijziging in de tussenstand.... (29-07-2018)
Frank Hosmar met Alphaville N.O.P. - archief Almelose Ruiterdagen
ERMELO – Bij de NK Dressuur in Ermelo moest op het onderdeel Para-dressuur moest Frank Hosmar (Haarle) met Alphaville N.O.P. (Sandreo x Iglesias) in... (28-07-2018)
UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld heerste donderdag op het Erve Maathuis in de dressuur voor  klasse Z2 bij het CH Albergen. Rootveld was met Evanti in... (20-04-2018)
ERMELO – Na haar derde plaats in de strijd om de regiotitel begon Karlijn Olde Klieverik zaterdag aan het nationaal kampioenschap in de klasse Z1 bij... (18-03-2018)
DEN BOSCH – Frank Hosmar eindigde donderdagavond tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant) met Alphaville NOP (foto) als derde in de tweede... (09-03-2018)
BEUNINGEN – Frank Hosmar toonde zich dit weekend superieur in Grade IV en V tijdens de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-... (19-02-2018)
GENEMUIDEN – Ze begon aan het kampioenschap dressuur van de Regio Overijssel in de hoop dat ze zich met Guus GS zou plaatsen voor de strijd om de... (05-02-2018)