LOTTE KRIJNSEN AANGEWEZEN ALS NIET MEEREIZEND RESERVE

Frank Hosmar in team Paralympics

Foto Frank Hosmar met Alphaville © Ashley Claus/Claus Close Up.

ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. Lotte Krijnsen is met Rosenstolz geselecteerd als niet meereizend reserve.

Net als vijf jaar geleden in Rio de Janeiro gaat het parateam van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink voor een rijke medailleoogst in Tokio. Behalve Hosmar vormen Rixt van der Horst, Sanne Voets en KNHS Talententeamlid Maud de Reu van het Talententeam van de KNHS de Nederlandse afvaardiging. Als reservepaard gaat Guetta (v. Sandreo) van Frank Hosmar mee naar Japan.

Het Nederlandse paradressuurteam reist over een aantal weken als medaillekandidaat naar de Spelen in Tokio. Met een klinkende overwinning in de landenwedstrijd in Kronenberg vorige maand, waar de wereldrecordscore van de Verenigde Staten bijna werd verbeterd, werd de kandidatuur onderstreept. Vrijdag 16 juli werden tijdens de laatste observatie ook weer prachtige scores gerealiseerd, waarmee de ruiters toonden dat de goede vorm er nog steeds is. 

Oranje won tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons in de landenwedstrijd. Bovendien was er daar eremetaal voor Sanne Voets (goud), Rixt van der Horst (zilver en brons), Demi Vermeulen (zilver) en Frank Hosmar (twee keer brons). De Nederlandse ploeg is regerend Europees- en wereldkampioen. 
Rixt van der Horst, Frank Hosmar en Sanne Voets zijn al jaren vaste waardes in het team van Joyce van Rooijen-Heuitink, voor Maud de Reu wordt dit het eerste internationale kampioenschap waar ze van start gaat. 

“Het samenstellen van het team is best ingewikkeld, omdat er in het team verplicht minimaal één combinatie moet zitten uit Grade I, II of III. En we willen natuurlijk ook zoveel mogelijk individuele medailles meenemen uit Tokio”, vertelt bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink.

Team NL
Rixt van der Horst (Grade III) - Findsley NOP (v. Belissimo M).
Sanne Voets (Grade IV) - Demantur RS2 NOP (v. Vivaldi).
Frank Hosmar (Grade V) - Alphaville NOP (v. Sandreo).
Maud de Reu (Grade III) - Webron NOP     (v. Sir Sinclair).

Niet meereizende reserves:
Britney de Jong (Grade V) - Caramba, (v. Tuchinski).
Lotte Krijnsen (Grade IV) - Rosenstolz (v. Rotspon).

Eén discipline
Bij de Paralympische Spelen is er één paardensportdiscipline, de para-dressuur. Er wordt in vijf Grades gereden. In Tokio nemen 78 ruiters en paard combinaties uit 27 landen deel. Zestien landen strijden in de landenwedstrijd om de medailles. 

Ook bij de paradressuur dressuur zijn er wijzigingen in het format. Bij de paradressuur gaan vier Nederlandse combinaties naar Tokio, waarvan er drie worden aangewezen voor het team. De vierde ruiter gaat individueel van start. In de individuele finales mogen maximaal twee combinaties per grade per land starten.

Programma paradressuur
Dinsdag 25 augustus: openingsceremonie
Donderdag 26 augustus: individuele proef Grade II, IV en V (8:00 - 15:30 uur) *
Vrijdag 27 augustus: individuele proef Grade I en III (8:00 - 15:20 uur)
Zaterdag 28 augustus: landenproef deel 1 (10:00 - 14:50 uur)
Zondag 29 augustus: landenproef deel 2 (11:00 - 13:35 uur)
Maandag 30 augustus, Kür op muziek (8:30 - 15:35 uur)
* Nederlandse tijden. In Tokio is het 7 uur later.

Foto Lotte Krijnsen met Rosenstolz (hierboven) © Melanie Brevink-van Dijk.
 

Meer Dressuur

HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden... (10-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)
GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick... (03-07-2022)
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
KRONENBERG – Frank Hosmar was dit weekend goed op dreef tijdens de internationale wedstrijd paradressuur in Kronenberg, die gold als observatie voor... (19-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
ERMELO - In de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur bezet Frank Hosmar na het eerste onderdeel een tweede en een vierde plaats. Met... (05-05-2022)
DEAUVILLE  – Lotte Krijnsen maakte dit weekend indruk in het Franse Deauville. De amazone uit Enschede scoorde in Grade III een hattrick met de... (03-04-2022)
SAASVELD - Joyce Vegter was afgelopen weekend de sterkste in de Lichte Tour tijdens het dressuurweekend in Saasveld. Met Figo werd ze voor haar... (15-03-2022)
SAASVELD – Michelle Canten-Weyl tekende vrijdag voor de beste prestatie in de zwaarste klassen tijdens het dressuurweekend in de Ankerhal van... (11-03-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar was tijdens op de titelstrijd indoordressuur van de KNHS in Ermelo met haar pony Heidepeel’s Constantijn overduidelijk de... (06-03-2022)
DOHA – Lotte Krijnsen kijkt met een prima gevoel terug op haar optreden in Doha. De amazone paradressuur uit Enschede won in de hoofdstad van Qatar... (03-03-2022)
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Maybrett Schreur in de klasse Z2 veroverden dit weekend overtuigend de belangrijkste dressuurtitels... (27-02-2022)