RUITER UIT ROUVEEN ZET CONCURRENTIE OP FORSE ACHTERSTAND

Marc Houtzager ‘vliegende Hollander’

GEESTEREN – Het was alsof Marc Houtzager zaterdag over de hindernissen vloog in de strijd om de Roelofs Groep Prijs over 1,50 meter op snelheid tijdens het CHIO5 Twente.

De ruiter uit Rouveen scheerde’ als ‘vliegende Hollander’ met zijn bruine merrie Sterrehof’s Dante messcherp over de obstakels en pakte de zege met liefst 2,85 seconde voorsprong op zijn naaste belager Billy Twomey met de tien jaar oude bruine merrie Lady Lois. Frank Schuttert had ruim vier tellen achterstand op zijn ontketende landgenoot, maar greep met zijn negen jarige bruine merrie wel de derde prijs.

Niet de bedoeling
“Het was niet de bedoeling dat ze zó hard liep”, lachte Marc Houtzager na de prijsuitreiking. “Het is van nature een snel paard met enorm veel galop en ze is ook in de lucht heel rap. Het liep gewoon zoals het moet. Ik hoef er niet plat op te gaan liggen om een galopsprong minder te kunnen rijden dan anderen.”

In de Grote Prijs van Twente kwam de combinatie nog met een springfout uit de ring. “Maar ze is heel voorzichtig en heeft alle mogelijkheden. Ik bouw haar ook heel bewust op. De ene keer een kleinere wedstrijd, dan weer een grotere. Je moet bij haar wel het management voor elkaar hebben.”

Houtzager, ook vorig jaar al goed voor een zege in een ‘dikke’ proef, gaat vol vertrouwen richting zondag als hij met Sterrehof’s Calimero begint aan de strijd om de Longines FEI Nations Cup. “Ik denk dat we een heel goed team hebben. Ik verwacht dat we hoog kunnen eindigen en hoop natuurlijk dat we winnen. Dat zou een mooie afsluiting van dit evenement zijn.”

Maikel van der Vleuten nu tweede
Maikel van der Vleuten, een dag eerder winnaar van de Longines Grote Prijs van Twente, moest in de rubriek over 1,45 meter op tijd om de Hulshoff Prijs met zijn achtjarige schimmelmerrie Sildouch Z alleen de Braziliaan Pedro Veniss met Sun Flower du Theil voor zich dulden, hoewel de Brabander de scherp gestelde tijd niet helemaal haalde. Dat was in de proef voor veel ruiters een probleem. Ook Aniek Diks met de bruine merrie Fiarabo en Chantal Regter met de bruine ruin Eamelusina ontsnapten niet aan een tijdfout. Ondanks ook nog een springfout werden ze toch achtste en negende.

De springdag in Geesteren wordt zaterdagavond afgesloten met de strijd om de Grote Prijs van het CSI2 om de Roelofsen Horse Trucks Prijs.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.csitwente.nl

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)