JAMES BILLINGTON LACHT LAATST NA SCHITTERENDE APOTHEOSE VAN GROTE PRIJS CSI2

Juichende Peter Olthof alsnog geklopt

GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In de voorlaatste rit van de barrage greep Peter Olthof met een prachtige ronde de leiding met zijn tienjarige bruine merrie Dokyra Fortuna (v. Canturano x Quasimodo). Maar de razendsnelle 37,69 seconde bleek toch niet voldoende.

Voor hem had de tegenwoordig voor de BWG Stables van de broers Schröder actieve Lennard  de Boer met de negenjarige vosruin Ivan R (v.Apple Juice x Sam R)  de koppositie ingenomen met een tijd van 39,92 seconde. Als elfde en laatste kandidaat zorgde de met Comfortuna VDL tweetiende seconde rappere James Billington alsnog voor een Engelse victorie (37,49).

Alles of niets-poging
Het was de uitermate spectaculaire ontknoping van een prachtige barrage, waarmee de toeschouwers die het geduld konden opbrengen lang te blijven zitten, werden beloond. Nadat Lennard de Boer de strijd echt had laten ontbranden, gaf Peter Olthof alles om in eigen omgeving het publiek op de banken te krijgen. Uitzinnig van vreugde stak hij de vuist in de lucht, toen hij de finish na zijn alles of niets-poging was gepasseerd.

Maar de ruiter uit Langeveen was ook meteen realistisch. “Dokyra deed het fantastisch”, waren de eerste woorden nadat hij van zijn merrie was gestapt. “Maar er moet er nog eentje.” Dat was James Billington, die op Twentse bodem zijn tweede zege pakte door nog eens tweetiende seconde rapper over de hindernissen te scheren. “Jammer”, toonde Peter Olthof, “maar ook met die tweede plaats ben ik best blij hoor.”

Nog vijf Nederlanders
Behalve hij en Lennard de Boer deden nog vijf Nederlandse combinaties een poging de finale van het CSI2 naar hun hand te zetten. Eric ten Cate werd uiteindelijk in eigen dorp zevende met de zevenjarige bruine ruin Lacoste en werd gevolgd door Aniek Diks met haar vijftienjarige bruine hengst Winston Jumper, Hessel Hoekstra met zijn bruine ruin F-Narcist en Vincent Geerink met de vosruin Fifty-Fifty. Allemaal maakten ze een springfout. Laurie Touw ontsnapte niet aan een foutenlast en eindigde als elfde met haar bruine ruin Carel van Donderen.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Peter Olthof © www.kiek4fun.nl

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)