OUD-WINNAAR GROTE PRIJS SNELSTE IN BIG TOUR VAN CSI2 OP ERVE MAATHUIS

Gianni Govoni prima op z’n gemak

GEESTEREN – Gianni Govoni voelt zich al jaren prima op zijn gemak op het Erve Maathuis in Geesteren. Hij onderstreepte het woensdag nog eens met de overwinning in de strijd om de Aeres MBO Barneveld Prijs over 1,40 meter op tijd in de Big Tour van het CSI2 Twente.

De Italiaan won in 2003 de Grote Prijs van Twente in Geesteren met Loro Piana Havinia en keert sindsdien bijna jaarlijks terug bij het CSI Twente. Al diverse keren ging hij met een rubriekszege naar huis en niet voor het eerst deed hij dat woensdag in een proef op snelheid. Tegen zijn winnende chrono van 60,73 met de tienjarige bruine ruin Elcapone M (v. Baloubet du Rouet) was geen concurrent opgewassen.

Marleen Meijer en Ellen Zwijnenberg
Alleen de Jordaniër Ahmed Mansour waagde met de eveneens tienjarige bruine merrie Estoril de Cardag een poging, die Govoni nog enigszins kon bedreigen. Maar met 61,11 seconde gaf hij toch 0,38 seconde toe op de Italiaan. Twee Nederlandse amazones sloten aan op royalere afstand. Marleen Meijer eindigde met haar veertien jaar oude bruine merrie Abrinosa (v. Emilion) als derde en bleef daarmee Ellen Zwijnenberg met haar dertien jaar oude bruine ruin Boncetto (v. Concetto Famos) voor. Albert Zoer sloot de zwaarste proef van woensdag als zevende af met de negenjarige schimmelhengst Freedom (v. Larino).

Ook in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour meldde Ellen Zwijnenberg zich bij de eersten in de uitslag. Met Funny Girl moest ze met een marge van slechts 0,08 seconde echter haar meerdere erkennen in Amber Meyer op Feline HBC. Rob Schipper mocht zich met Famke als derde melden voorde prijsuitreiking.
Hessel Hoekstra werd vijfde met Cool Boy, Bas van der Aa zesde met Cartoon HL, Amanda Slagter negende met en Albert Zoer tiende met Formidable.

Bas Moerings en Jarno van Erp
De rubriek over 1,30 meter op tijd voor de Small Tour om de Rob van Boxtel Prijs ging naar Bas Moerings met zijn zeven jaar jonge bruine merrie Hardesther (v. Kannan). Lokaal favoriet Eric ten Cate had met de achtjarige schimmelmerrie Grace Emine W 0,82 seconde meer nodig. Alessandra Fuzzi finishte met Grazia Z als derde.

Job Oldenziel voerde met Goldfee een trio Nederlanders aan in de strijd om de vierde plaats. Achter hem eindigden Pim Mulder met Hazelhorst I en Amanda Slagter met Candy Crush als vijfde en zesde. Fabiënne Roelofsen reed Dolce Vita naar de tiende positie.

Jarno van Erp trok de zege naar zich toe in de rubriek om de Stal Het Oosterbrok Prijs over 1,30 meter op tijd voor het CSI1. Met zijn negenjarige vosruin Flying Boy (v. Al Capone) was hij de rapste van het veld.

Daan van Geel werd op bijna anderhalve seconde tweede met de ook negen jaar oude bruine ruin Fernando (v. Ukato) en Emiel Richter volgde hem op de voet met de veertienjarige bruine merrie Sundance (v. Padinus). De vierde tot en met zesde plek werden bezet door achtereenvolgens Job Oldenziel met Good Luck, Jan Schuttert met Good Farming HS en Bas van der Aa met E. Guriël.

Ellen Zwijnenberg reed overtuigend naar de overwinning in de strijd om de Equifirst Prijs over 1,20 meter op tijd. Met haar tien jaar oude donkerbruine merrie Etcetera (v. Camute) bleef ze Valerie van Kesteren met de even oude donkerbruine merrie Eberlina (v. Lexicon) 1,04 seconde voor. Pascalle Lienesch eiste met de zevenjarige bruine merrie Hauranta DD knap de derde positie op, voor Eline Moerings met Bardesther en Leontine Bruin met Florida.
Ook de posities zeven tot en met tien werden bezet door Nederlandse combinaties. Dat waren Hanna de Vries met Numero’s Diamond, Jan Schuttert met Gestelle M, Marjolein Heuvelmans met Darina S en Sjaak Sleiderink met Iron Man.

Zie ook www.csitwente.nl

Gianni Govoni neemt op de foto boven de felicitaties in ontvangst van jurylid Jan Roelink. Onder Ellen Zwijnenberg met Etcetera.
 

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)