IN PUIKE VORM VERKERENDE ELLEN ZWIJNENBERG NAAR TWEEDE ZEGE IN CSI1

Gerco Schroder zesde in kwalificatie

GEESTEREN – Michael Greeve en Gerco Schröder (foto) behoorden donderdag tijdens het CHIO5 Twente bij de zes deelnemers die een gooi deden naar de winst in de strijd om de Frankonia Eurobau Prijs, de kwalificatierubriek voor de Longines Grote prijs van Twente van vrijdag. Beiden moesten echter op het parcours over 1,50 meter hun meerdere erkennen in een Braziliaan, een Italiaan en een Spanjaard.

Greeve met de tienjarige bruine hengst Turbo Z (v. Thinder van de Zuuthoeve) en thuisrijder Schröder met zijn elf jaar oude ruin Davino Q (v. Vingino) haalden net als acht andere combinaties  de extra omloop. Vier van hun concurrenten, onder wie Kevin Jochems (zevende) met de twaalfjarige bruine hengst Cristello (v. Numero Uno) lieten die echter voor wat die was.

Niet snel genoeg
Als eerste starter noteerde Michael Greeve een tijd van 41,44 seconde, maar die bleek lang niet snel genoeg voor de winst. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli (rechts) vloog met de schimmelmerrie J. Figyelem bijna vijf seconden sneller over de hindernissen. Alleen de altijd rappe Italiaan Gianni Govoni kwam daar nog een beetje bij in de buurt, maar hij bleef met zijn veertien jaar oude bruine ruin Antonio steken op een achterstand van 1,18 seconde. De derde plek ging naar de Spanjaard Gerardo Menendez met zijn twaalf jaar oude bruine Costello. Omdat hij als enige van het zestal barragekandidaten een springfout maakte, moest Gerco Schröder genoegen nemen met de zesde plaats achter de Duitse amazone Janne-Frederike Meyer-Zimmermann op de schimmelmerrie Bali.

De openingsrubriek over 1,40 meter op tijd mondde uit in een compleet Zweeds onderonsje. Rolf Göran Bengtsson bleef met zijn tien jaar oude bruine hengst Ermindo W (v. Singapore) zijn  landgenotes Irma Karlsson  met de bruine merrie Ida van de Bisschop en Marlin Parmler met de bruine ruin Kamilo van de Broekkant voor.

Vier Nederlandse zeges
Op de tweede ‘ínternationale’ dag in Geesteren waren er Nederlandse overwinningen voor Albert Zoer, Pim Mulder, Bas Moerings en Ellen Zwijnenberg. Zoer was met de negenjarige schimmelhengst de snelste in de Big Tour van het CSI2 over twee fasen (1,40 meter). Pim Mulder greep met de zevenjarige schimmelruin Hazelhorst I de zege in een door Nederlanders gedomineerde gelijksoortige proef over 1,30 meter voor het CSI1. De in Geesteren in puike vorm verkerende Ellen Zwijnenberg won net als een dag eerder met haar tienjarige donkerbruine merrie Etcetera over 1,20 meter, dit keer over twee fasen.

Foto Gercio Schröder © www.fototrailer.nl

Voor programma, startlijsten en uitslagen, zie www.csitwente.nl

 

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
»
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)