MET STERREHOF’S BACCARAT NAAR IMPONERENDE ZEGE IN EERSTE KWALIFICATIE GROTE PRIJS

Eerste auto voor Marc Houtzager

GEESTEREN – De sleutels van de Mercedes Smart Forfour, de eerste van vijf auto’s die tijdens het CSI Twente te verdelen zijn, werden vrijdagavond overhandigd aan Marc Houtzager.

Met zijn imponerend springende donkerbruine ruin Sterrehof’s Baccarat besliste de ruiter uit Rouveen de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente van komende zondag in zijn voordeel. Houtzager was de sterkste in een barrage, waarvoor na een uiterst selectief basisparcours slechts vier combinaties een startbewijs kregen.

Nadat Michael Greeve met zijn negenjarige donkerbruine bruine ruin Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) al op de eerste hindernis zijn kansen verloren zag gaan, stelde de Belg Jonas Vervoort met een foutloze rit op de bruine merrie Teavanta in de tijd van 34,83 seconde de norm. Marc Houtzager bleek er niet van onder de indruk. Op soevereine wijze reed hij met zijn twaalfjarige donkerbruine bruin naar een winnende chrono van 32,80 seconde. Daar kon de Zwitser Paul Estermann met Curtis Sitte niets meer aan veranderen. Hij kwam ten opzichte van de Rouvener 0,44 seconde te laat binnen. Als snelste vierfouters sloten Bart Bles met zijn bruine hengst Gran Canyon van HD en Gert-Jan Bruggink met zijn schimmelruin aan voor de prijsuitreiking.

Als gepland
“Het liep als gepland”, lachte Marc Houtzager na de prijsuitreiking. “Het was een korte, maar mooie barrage en het liep erg lekker. Ook het basisparcours was prima. Het stond niet hoog, maar het reed wel hoog. Na de driesprong weg naar nog een serieuze oxer was voor veel deelnemers heel moeilijk, omdat de paarden daar al veel hadden moeten geven. De toegestane tijd was in orde, het was ook fair. Geen killer, maar door die laatste lijn toch lastig genoeg.”

Baccarat, die zondag ook van start gaat in de Grote Prijs van Twente, vormt met Sterrehof’s Calimero het duo beste paarden op stal. “Ze zijn mijn nummers 1a en 1b en ik verkeer in de gelukkige positie dat ik ze mag rijden."

Na enkele jaren afwezig te zijn geweest, voelt hij zich uitstekend thuis op het traditionele Erve Maathuis. “Het is een mooi concours, ook qua sfeer en de bodem hier is super. Op gras rijden is toch het mooiste wat er is. Ook voor de paarden."

Jarno van Erp beste Nederlander
De jonge Duitser Marcel Marschall zegevierde eerder op de dag in de rubriek over 1,45 direct op tijd om de Bramer Prijs. Met de negenjarige bruine merrie Crystal 17 (v. Corentan) was Marschall 0,37 seconde sneller dan de Italiaan Antonio Alfonso met de even oude bruine merrie Dream van Generhese. De Fransman Guillaume Foutrier eiste met Tchin de la Tour de derde plaats op.
Jarno van Erp was op de vierde plek de beste Nederlander met zijn tienjarige bruine hengst Daddy Cool Go (v. Sandro Boy. Eventingvedette Michael Jung  mocht met Sportsman S de vijfde prijs afhalen.

De openingsrubriek van het CSI4 was voor de Braziliaan Paulo Stewart, die op het parcours over 1,40 meter op tijd om de Hulshof Accountants en Belastingadviseurs Prijs met de twaalfjarige schimmelruin Contiki aanzienlijk sneller was dan de concurrentie. De Luxemburgse Charlotte Bettendorf met Citizen Metz en de Belg Jonas Vervoort met Cibalis completeerden de top drie. Ze werden gevolgd door de Nederlanders Kristian Houwen met de bruine merrie Drop Shot VM en Hendrik Jan Schuttert met de schimmelmerrie Farmers Proud HS.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer CSI Twente

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
GEESTEREN – De 47ste editie van het CSI Twente zit erop en op de accommodatie van het Equestrian Park Erve Maathuis is de afbouw van de tijdelijke... (12-06-2023)
»
GEESTEREN – Uitgerekend Emily Turkington bezorgde Ierland na acht jaar weer eens de overwinning in de Grote Prijs van het CSI4* Twente op het... (11-06-2023)
»
GEESTEREN – Met een vierde plaats sloot Jeroen Dubbeldam zaterdag tijdens het CSI Twente de tweede kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag over 1... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – De carrière van Eric ten Cate is in een stroomversnelling beland. De ruiter uit Geesteren ontpopte zich bij zijn eerste twee optredens in... (10-06-2023)
»
GEESTEREN – Gerben Morsink diende zich vrijdagavond tijdens het CSI4* Twente met zijn veertienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve)... (09-06-2023)
»
GEESTEREN – Loewie Joppen verkeert in de bloei van zijn jarenlange ruiterloopbaan. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei twee foiutloze... (08-06-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
Judith Vermeulen-Vetker schreef woensdagmiddag met de thuis op Stal Wessels-Vetker gefokte bruine ruin Nino WV (v. Comme il Faut\Diamant de Semilly x... (07-06-2023)
»
Ook voor veel ruiters zal het wennen zijn, dat Gé Tijhof niet meer de wedstrijdleider en ringmeester is bij het CSI Twente. De tegenwoordig in... (07-06-2023)
»
De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
»
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
»
Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
»
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
»
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
»
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalborg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
»
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
»
GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
»
GEESTEREN – Het scheelde niet veel of het CSI Twente had zondagmiddag voor de vierde keer een in de eigen regio actieve ruiter als winnaar mogen... (12-06-2022)
»
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)