VRIJDAG EN ZATERDAG EERSTE (ONLINE) EDITIE GRAND PRIX SALES CSI TWENTE

‘Een overtuigende collectie veulens’

GEESTEREN – Het enige onderdeel van het CSI Twente 2020 dat wel doorgang vindt, is de Grand Prix Sales van zeer veelbelovende spring- en dressuurveulens. Organisatoren Sannah Angenent en Marjolein Ras hebben naar eigen zeggen voor de eerste editie van de (online) veiling een uiterst select gezelschap van dertien spring- en vijftien dressuurtalenten samengesteld.

De verkoop van de toppers in de dop vindt vrijdag 3 en zaterdag 4 juli plaats. “Het is jammer dat de veiling niet gewoon kan doorgaan op het prachtige concours van CSI Twente”, aldus Sannah Angenent. “Je mist nu de sfeer en de emotie van de locatie. Daarom moet de collectie ook heel overtuigend zijn en hebben we heel streng geselecteerd. We hebben er alles aan gedaan om voor een veiling te zorgen die past bij een evenement op vijf sterrenniveau.”

Meteen een wauw-gevoel
Ze vervolgt: “Alle veulens zijn twee keer gekeurd door een dierenarts. Bij het springen kijken we vooral naar moederlijnen waar heel veel sport in zit en naar bewezen hengsten. We hebben alle veulens ook bezocht en gekeken of ze een goede galop en veel balans hebben. Bij de dressuurveulens moesten we meteen een wauw-gevoel hebben, dat moeten echte eyecatchers zijn.”

Over de belangstelling voor de veiling hebben Sannah Angenent en Marjolein Ras niet te klagen. “Die is enorm. Alleen afgelopen week al hebben meer dan tachtig bieders zich geregistreerd. Ze komen echt uit alle hoeken van de wereld. Er zitten ook internationale grand prix dressuur- en springruiters bij. We zijn heel positief gestemd.”

“We hopen op een goede veiling”, besluit Sannah Angenent. “Wat de prijzen gaan doen is moeilijk te zeggen in deze moeilijke tijden, die zijn nu met het cononavirus niet echt wild. Maar we hopen in elk geval een echt platform te zijn voor de fokkers.” 

Goede doel
Grand Prix Sales ondersteunt De Veulenbrigade van de Universiteitskliniek voor Paarden in Utrecht. Dit is de enige plek in Nederland waar veulens 24 uur per dag intensief behandeld en verzorgd kunnen worden onder directe bewaking van speciaal hiertoe opgeleide ‘veulenbrigadiers’. 

Drs. Mathijs Theelen legt uit: “Elk jaar weer zijn er veulens die kort na hun geboorte ernstig ziek worden. Bij De Veulenbrigade streven wij ernaar om deze veulens de best mogelijke zorg te bieden, en doen wij innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Het fonds Vrienden Geneeskunde zet zich in om nog meer onderzoek naar innovatieve behandelingen bij veulens en de aanschaf van gespecialiseerde apparatuur mogelijk te maken. Grand Prix Sales draagt hier graag haar steentje aan bij door een prachtig schilderij te veilen, gemaakt van hoogwaardig tapijt. De koper van het veilingstuk kan zelf een keuze maken wat er op het schilderij komt.  Dit veilingstuk wordt geveild op vrijdagavond 3 juli en wordt aangeboden door Tondesign.nl .
Het bieden begint zowel vrijdag (springen) als zaterdag (dressuur) om 10.00 uur. Vanaf 20.00 uur wordt het eerste veulen geveild.
Potentiële bieders moeten zich eerst registreren via de website van Grand Prix Sales om te kunnen bieden. Daarop is ook de complete collectie met videobeelden te zien. 

Presentatie veulens 
De presentatie van de veilingcollectie vindt plaats op woensdagavond 1 juli om 20.30 uur op ClipMyHorse: www.cmh.tv met medewerking van Dirk Willem Rosie. Deze uitzending is voor iedereen gratis toegankelijk.
Voor een compleet overzicht van de veulens en meer informatie, kijk op www.grandprixsales.nl  

Bij de foto's:
Boven Cash FZ Z (v. Casall Ask x Calvaro 2) en daaronder Pearl Jam (v. Le Formidable x x Fürst Romancier)
Onderaan de video van Candy Z (v. Conthargos x Opium), gefokt door Maarten Kamphuis.

Video: 

Meer CSI Twente

GEESTEREN – Rob Maathuis keek na afloop van de Equestrian Park Erve Maathuis Grote prijs van Twente met een tevreden gevoel terug op de 46ste editie... (13-06-2022)
GEESTEREN – Gert-Jan Bruggink was zondag dichtbij zijn tweede zege tijdens het CSI Twente. Met zijn pas achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v.... (12-06-2022)
GEESTEREN - Gert-Jan Bruggink zorgde zaterdag voor een prachtige en emotionele ontlading in de rubriek over 1,45 meter voor de Medium Tour van het... (11-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
GEESTEREN - Wilton Porter was zaterdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour van het CSI2* Twente in Geesteren.... (11-06-2022)
GEESTEREN – Zeven jaar nadat hij zich in Geesteren als negentienjarige tot winnaar van de Grote Prijs van Twente liet kronen met Molly Malone keerde... (10-06-2022)
Gerben Morsink is een van de belangrijkste kandidaten om de regio na vijftien jaar weer eens een winnaar van de Grote Prijs van Twente uit eigen... (10-06-2022)
GEESTEREN – Tom Schellekens ontpopte zich donderdag tot de grote man van de eerste dag op het gerenoveerde Equestrian Park Erve Maathuis in Geesteren... (09-06-2022)
WEERSELO - De broers Wilton en Lucas Porter streken zes jaar geleden in Nederland neer met maar één doel: de wereldtop halen als springruiters. Samen... (08-06-2022)
GEESTEREN – Met de komst van de Engelsman Ben Maher en titelverdediger Maikel van der Vleuten krijgt het CSI Twente van 9 tot en met 12 juni twee... (25-05-2022)
Als multifunctioneel bedrijf speelt Hemmer Groen uit Geesteren een belangrijke rol bij het verwezenlijken van de plannen voor het Equestrian Park op... (01-07-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
Bart en Ramona Maathuis zijn er klaar voor om de vermaarde Stal Maathuis voor de komende generatie toekomstbestendig te maken. “Het is mooi dat het... (29-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
Het Erve Maathuis is na tien jaar weer in handen van de familie die er een rijke historie opbouwde in de paardensport. (28-06-2021)
Centraal op het terrein van het Equestrian Park in wording verrijst een gebouwtje in de vorm van een hooiberg, dat het landschappelijk karakter van... (28-06-2021)
GEESTEREN – De aankoop van de terreinen waarop al sinds 1975 het CSI Twente wordt gehouden, maakt voor de organisatie de weg vrij om op de... (22-03-2021)
GEESTEREN – De organisatoren van het CSI Twente worden vrijwel zeker de nieuwe eigenaren van het grootste gedeelte van de accommodatie, waarop sinds... (09-09-2020)