CORONAVIRUS LEIDT TOT MASSAAL UIT- OF AFSTEL

Ook NK Mierlo in april al afgelast

Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen rond de indamming van het coronavirus in Nederland geeft de KNHS gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid. De KNHS vraagt alle wedstrijdorganisaties alle wedstrijden af te gelasten tot en met 31 maart.

De organisaties van onder meer het dressuurweekend, de wedstrijden voor de subtop dressuur en het vrijspringen in Saasveld geven gehoor aan de oproep. Die gaan, net als The Dutch Masters (Indoor Brabant) niet door. Ook de strijd om de Noaber Cup voor pony’s en paarden in Denekamp is van de agenda gehaald. Net als het springen bij de Hagmolenruiters in Ambt-Delden en het springen voor pony’s bij manege Achter ’n Bos in Rijssen. In die plaats wordt de slipjhacht van de Eschruiters niet gereden. In Hellendoorn zijn de oefenwedstrijden dressuur in 't Oale Spoor op 21 en 22 maart van de lkijst gestreept. In Markelo is over twee weken het oefenen op een parcours voor een samengestelde wedstrijd geschrapt.

Ook geen kampioenschappen KNHS
De KNHS annuleert ook alle KNHS-evenementen op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, net als bijeenkomsten met minder dan honderd personen. De KNHS wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Het KNHS Indoorkampioenschap springen op 20, 21, 27 en 28 maart vervalt. Het vindt ook geen doorgang op een andere datum. De nationale bond zegt zich ervan bewust te zijn dat ze hiermee veel ruiters en hun fans teleurstellen, maar stelt de gezondheid van onze ruiters en bezoekers voorop.

Ook de strijd om vier nationale titels springen in de buitenlucht in Mierlo, pas op de agenda van 23 tot en met 26 april in Mierlo, is net als het eraan gekoppelde concours al uit voorzorg gecancelled. De organisatie vindt het met de huidige coronamaatregelen van de overheid en de onzekerheid over de duur en eventuele verlenging daarvan niet verantwoord is om financiële of andere verplichtingen aan te gaan. Een weloverwogen besluit, zeker omdat 2020 een jubileumjaar is, waarin de vijftigste editie van het in 1971 gestarte evenement, gevierd zou worden. De voorbereidingen waren in volle gang, binnen enkele dagen zou gestart worden met de opbouw van de accommodatie door de vele vrijwilligers.

De finale van de KNHS FNRS Springcompetitie op 22 maart op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo gaat eveneens niet door, ook niet op later datum.

De geplande KNHS College Tours worden tot en met 31 maart geannuleerd. Per tour wordt gekeken of er een andere datum gevonden kan worden. Deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Mochten er KNHS College Tours definitief worden geannuleerd of kan iemand niet op de nieuwe datum, dan ontvangen deelnemers het inschrijfgeld retour.

Organisaties in de regio die niet in dit overzicht worden genoemd en wedstrijden voor 1 april op de agenda hebben staan, worden verzocht via een e-mail aan info@hippischtwente.nl aan te geven of hun evenement doorgaan.

Meer Coronacrisis

»
ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
»
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
»
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
»
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
»
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
»
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
»
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
»
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
»
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
»
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
»
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
»
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)