ORGANISATIE VERSCHUIFT 54STE EDITIE EVENEMENT NAAR VOLGEND JAAR

Ook geen Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Ook de 54ste editie van de Almelose Ruiterdagen in juni gaat vanwege de coronacrisis niet door. Het evenement wordt verplaatst naar volgend jaar. Dat heeft het bestuur van de organisatie woensdag besloten.

“Het is erg jammer voor ons, maar wij willen solidair zijn met alle patiënten die getroffen zijn door dit virus en met al onze sponsoren die het nu moeilijk hebben”, aldus het persbericht van de Almelose Ruiterdagen.

“Net als vele andere landen in de wereld is ook Nederland ernstig getroffen door het coronavirus. Erg vervelend voor diegenen die hiermee te maken hebben of krijgen. Maar ook de maatregelen die het RIVM neemt in samenspraak met de overheid hebben verstrekkende gevolgen. Ons land leeft in het ongewisse. Op dit moment, eind maart, is er nog geen zicht op wanneer het virus in bedwang is en hoe de maatregelen zich ontwikkelen. Mensen mogen niet meer werken, scholen zijn gesloten en sportbedrijven zitten dicht. Zo ook ons Twents Hippisch Centrum in Almelo.

Ook vele nationale en internationale evenementen zijn inmiddels uitgesteld of worden verplaatst naar later in het jaar of 2021. In Nederland zijn alle evenementen, festiviteiten en bijeenkomsten tot 1 juni 2020 verboden en de kans dat deze termijn nog wordt verlengd is zeker aanwezig.” 

Geen extra lasten sponsoren
Daarnaast hebben vele bedrijven het moeilijk. Omzetten worden lang niet altijd gehaald, personeel moet naar huis en liquiditeit is bij menig bedrijf een zorg in deze tijd. Mede daarom kiest het bestuur ervoor om juist nú onze sponsoren te vrijwaren van extra lasten ten gunste van de Almelose Ruiterdagen.”

Het bestuur van de Almelose Ruiterdagen heeft daarom ook besloten om de 54ste editie van de Almelose Ruiterdagen dit jaar niet door te laten gaan en uit te stellen naar juni 2021. De definitieve datum wordt nog kenbaar gemaakt.

“Indien de maatregelen wel eerder worden versoepeld, willen we wel proberen om in de beide weekenden (13 en 14 juni pony’s en 20 en 21 juni paarden) dressuur en springwedstrijden te organiseren om zo onze deelnemers toch nog te kunnen laten genieten van hun sport.”

“De Almelose Ruiterdagen zijn in het verleden opgericht om te zorgen voor het onderhoud en instandhouding van het Twents Hippisch Centrum in Almelo en ter ondersteuning van de Looleeruiters. Het zal iedereen duidelijk zijn dat het voor beide een zwaar jaar zal worden en we  hopen daarom dat wij in het najaar wat extra concoursen kunnen organiseren.

Eerste keer
Het besluit dat het bestuur heeft moeten nemen, voor de eerste keer in de 54-jarige geschiedenis van ons evenement, betreuren wij zeer. Onze vele tientallen vrijwilligers zijn hierdoor aangeslagen, jaar hebben vanzelfsprekend wel begrip voor de situatie. Wij maken ons ook zorgen over al die mensen die door dit virus ernstig zijn getroffen. Wij leven met alle betrokkenen mee en wensen hen sterkte en waar mogelijk van harte beterschap toe en hopen u dan allemaal in goede gezondheid te mogen ontmoeten op de 54ste editie van de Almelose Ruiterdagen in 2021”, besluit de organisatie het persbericht.

Onderste foto: Pim Mulder was vorig jaar de grote winnaar met zeges in de drie belangrijkste rubrieken.
 

Meer Coronacrisis

»
ERMELO - Als gevolg van alle nog geldende beperkingen rondom de coronapandemie zal het CH Mierlo, wat gepland stond van 22 tot 24 april a.s., dit... (09-02-2021)
»
MARKELO – Ondanks de coronapandemie haalde Manege Snorrewind in Markelo afgelopen jaar nog het fraaie bedrag van 11.094,50 euro op voor Villa Joep. (03-01-2021)
»
VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
»
BOMBAY – Mo van Haarst vertolkt de rol van ‘covergirl’ in het meest recente nummer van de Indiase versie van het magazine La Polo, waarin de... (10-08-2020)
»
BOEKELO -  De vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede, die gepland stond van 1 tot en met 4 oktober 2020, gaat niet door. Het bestuur heeft... (14-05-2020)
»
ERMELO - Het weer opstarten van de concoursen in Duitsland heeft Wesley Mulder doen bewegen contact op te nemen met de KNHS om te vragen of ook... (12-05-2020)
»
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (07-05-2020)
»
ERMELO - Het WK voor vierspannen Limburg 2020 dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat, wordt verplaatst naar 2021. (28-04-2020)
»
ROSSUM – Mark Weusthof gaat er voorlopig vanuit dat het WK vierspannen in Kronenberg nog dit jaar wordt gehouden. De menner uit Rossum stemt er zijn... (26-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (24-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport.  (22-04-2020)
»
GEESTEREN - De coronacrisis maakt ook het doorgaan van het CSIO/CDI Twente 2020 onmogelijk. Zoals verwacht wordt de 46ste editie van het evenement... (21-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (20-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Ook de paardensport. (18-04-2020)
»
GEESTEREN – Nu de geplande eerste editie van de cyclus landenwedstrijden van de European Equestrian Federation (EEF) wordt uitgesteld tot volgend... (17-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (16-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (14-04-2020)
»
Het coronavirus legt het sociaal en maatschappelijk leven al enkele weken vrijwel compleet lam. Hippisch Twente laat betrokkenen uit de hippische... (12-04-2020)
»
WIERDEN – De organisatie van CSI Outdoor Wierden heeft de hoop dat haar evenement van 3 tot en met 7 juni doorgang kan vinden toch nog niet opgegeven... (11-04-2020)