Nuri Dijks klopt Anouk Winkel op valreep

ALMELO – Vijf combinaties van de 39 geplaatste finalisten in de fameuze derby Trial Jumping Almelo plaatsten zich voor de barrage . De jeugdige Anouk Winkel uit Vriezenveen was daarbij met Blue Devil de grote verrassing. Ze scheerde in een sublieme rit in 40,44 seconde over de door Jos Brinkman gebouwde hindernissen en ontnam daarmee Geert Moerings uit het Brabantse Oud Gastel met Vesther de bijna zekere overwinning. In de laatste rit echter kreeg Nuri Dijks Armani nog sneller foutloos over de hindernissen.

Dijks ontfutselde daarmee niet alleen Anouk Winkel alsnog het prachtige MerCurr paardensolarium, maar stelde eveneens de overwinning in de Prix du Vainqueur veilig, een veiligheidshelm van Uvex.

"We hebben gewoon een geweldig concours gehad", vond Dijks, die zaterdag met hetzelfde paard ook een rubriek won en daarbij zijn broer Demi voorbleef. "Vooral Armani was super." Nuri Dijks heeft de elfjarige nakomeling van Darco (x Animo) al vijf jaar onder het zadel en weet precies wat hij aan hem heeft. "Het is een heel fijn beest, dat altijd voor je wil werken. Hij gaat er altijd voor."

Sinds een maand of twee heeft Nuri Dijks net als zijn broer Demi het Paardensportcentrum in Vragender als uitvalsbasis. "Daar hebben we twintig boxen en kunnen we over alle faciliteiten beschikken", aldus Nuri Dijks, die zegt veel te hebben opgestoken tijdens zijn stage bij Paul Schockemöhle in het Duitse Mühlen. "Dat was een erg mooie tijd, waarin ik veel heb geleerd."

Nu staat hij op eigen benen en hoopt hij een succes te maken van de combinatie handel, opleiding en topsport. Het CSI Twente is voor hem en Demi het volgende podium waarop hij wil aantonen dat hem dat goed afgaat. (m.m.v. Almelose Ruiterdagen)

Op de foto van www.tijdover.nl: Nuri Dijks ontkomt na zijn zege in de Derby niet aan de traditionele gang naar de waterbak. 

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)
ALMELO – Janneke Punte (foto) heerste zaterdag als een vorstin de klasse ZZ Licht tijdens het hippische ruiterfestijn Almelose Ruiterdagen. Met... (22-06-2014)
ALMELO – Isis Haccou was vrijdag duidelijk de sterkste in de proef voor de klasse Z2 tijdens de Almelose Ruiterdagen. De jury beloonde de jeugdige... (21-06-2014)
ALMELO – Linda Verwaal was donderdag weer eens superieur met haar topper Rocky Lvd. Tijdens de Almelose Ruiterdagen won ze beide proeven in haar... (20-06-2014)
ALMELO – Sjaak Sleiderink speelde dinsdag drie keer een belangrijke rol tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Denekamper won met W Zarah de nationale... (17-06-2014)
ALMELO – Nadat afgelopen weekend al de pony’s hun wedstrijden afwerkten, beginnen de senioren dinsdag 17 juni aan de 48ste editie van de Almelose... (17-06-2014)