MANEGE SNORREWIND HAALT MET ACTIES IN 2018 BIJNA 19 MILLE OP

Weer recordbedrag naar Villa Joep

MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker, hebben in het afgelopen jaar een bedrag van liefst €18.854,25 voor het goede doel opgeleverd.

Tijdens Halloween werd de vierde editie van de spooktocht georganiseerd, deze keer zelfs in een heus spookhuis. Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te griezelen in deze spannende Holtense villa. Ook groepen weten Snorrewind steeds beter te vinden als het om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep gaat. Begin december stond deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie.

Kerstbakjes en oliebollen
Ook kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer wordt verhandeld om geld in te zamelen. Ook de fooienpot van Snorrewind wordt jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep. Tijdens het vijftigjarig bestaan van Snorrewind werd een hilarische veiling voor het goede doel gehouden. Al een flink aantal jaren spant de buitenritgroep op zondagmorgen zich in voor het goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen.

Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag. Niet alleen vanwege de superieure kwaliteit van de bollen, maar vooral ook omdat de volledige winst aan Villa Joep wordt overgedragen. Ook dit jaar was er weer veel te snoepen voor het goede doel. In de kantine konden lange tijd pepernoten worden gekocht en bakten twee jeugdige ruiters en enkele moeders cakes en kruidkoek. Verder kon zelfgemaakte rookworst en balkenbrij worden besteld. Ook werden zelf geraapte walnoten en kerstknuffels verkocht.

Zichtbaar ontroerd
Een vader van een ruiter liep gesponsord mee met de Brekeld Trial Run. Tijdens de Oudejaarsborrel op de laatste dag van 2018 werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en in de vorm van een symbolische cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Hij mocht dit waardepapier ontvangen uit handen van manegehoudster Erna Bronsvoort (foto rechts).

Renes was zichtbaar ontroerd en benadrukte in een kort betoog nogmaals hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, zorgt ervoor dat honderd procent van alle donaties ten goede komt aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Meer Algemeen

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)