MANEGE SNORREWIND HAALT MET ACTIES IN 2018 BIJNA 19 MILLE OP

Weer recordbedrag naar Villa Joep

MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker, hebben in het afgelopen jaar een bedrag van liefst €18.854,25 voor het goede doel opgeleverd.

Tijdens Halloween werd de vierde editie van de spooktocht georganiseerd, deze keer zelfs in een heus spookhuis. Groepen kwamen vanuit de hele omgeving om mee te griezelen in deze spannende Holtense villa. Ook groepen weten Snorrewind steeds beter te vinden als het om de jaarlijkse Hippolon voor Villa Joep gaat. Begin december stond deze bijzondere jaarlijkse happening op het programma. Een gesponsorde ruiter, fietser en hardloper leggen in estafette een parcours af. Een evenement, dat verder gaat dan de paardensport en zo meerdere sporten verbindt door het goede doel en de gezamenlijke prestatie.

Kerstbakjes en oliebollen
Ook kunnen er elk jaar in december tijdens een gezellige avond kerstbakjes geknutseld worden, waarvan de helft weer wordt verhandeld om geld in te zamelen. Ook de fooienpot van Snorrewind wordt jaarlijks gedoneerd aan Villa Joep. Tijdens het vijftigjarig bestaan van Snorrewind werd een hilarische veiling voor het goede doel gehouden. Al een flink aantal jaren spant de buitenritgroep op zondagmorgen zich in voor het goede doel door in de maand december tijdens verschillende evenementen vrijwillig oliebollen te bakken en te verkopen.

Particulieren en bedrijven uit de omgeving bestellen steeds meer zakken van deze lekkernij voor oudejaarsdag. Niet alleen vanwege de superieure kwaliteit van de bollen, maar vooral ook omdat de volledige winst aan Villa Joep wordt overgedragen. Ook dit jaar was er weer veel te snoepen voor het goede doel. In de kantine konden lange tijd pepernoten worden gekocht en bakten twee jeugdige ruiters en enkele moeders cakes en kruidkoek. Verder kon zelfgemaakte rookworst en balkenbrij worden besteld. Ook werden zelf geraapte walnoten en kerstknuffels verkocht.

Zichtbaar ontroerd
Een vader van een ruiter liep gesponsord mee met de Brekeld Trial Run. Tijdens de Oudejaarsborrel op de laatste dag van 2018 werd het totaalbedrag van alle activiteiten bekend gemaakt en in de vorm van een symbolische cheque overhandigd aan Jelle Renes, ambassadeur van Villa Joep. Hij mocht dit waardepapier ontvangen uit handen van manegehoudster Erna Bronsvoort (foto rechts).

Renes was zichtbaar ontroerd en benadrukte in een kort betoog nogmaals hoe belangrijk alle binnenkomende gelden zijn voor genezing van neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker, zorgt ervoor dat honderd procent van alle donaties ten goede komt aan onderzoek naar genezing van deze ziekte.

Meer Algemeen

GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)