CSI TWENTE EN MILITARY BOEKELO-ENSCHEDE SAMEN IN RACE VOOR ORGANISATIE

‘Twente’ kandidaat voor EK’s in 2023

Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de Europese kampioenschappen springen, eventing, dressuur en paradressuur en vierspannen mennen in 2023. Organisaties kunnen zich tot 26 april van het komend jaar aanmelden als kandidaat.voor de verschillende disciplines. In november 2019 valt de beslissing wie in 2023 welk EK mag organiseren.

Het CSI Twente is al volgend jaar het toneel van een internationaal topevenement, als de Longines FEI Nations Cup springen en dressuur tijdens de hippische klassieker op het Erve Maathuis wordt afgewerkt. Voor die gelegenheid groeit het CSI Twente eenmalig uit naar de hoogste status met vijf sterren. Rob en Daniëlle Maathuis van het internationale concours hippique in Geesteren waren vorige week aanwezig tijdens een congres van de FEI en merkten dat de regio Twente er binnen de wereldfederatie goed op staat. De eerste: “Met het samenstellen van het bidbook hebben we bij het CSI al enige ervaring opgedaan en ontstond in feite het idee of we niet samen met Boekelo een keer een gooi konden doen naar een EK. We zijn bevestigd in ons gevoel dat men ons als een zeer interessante optie beschouwt, vanwege de betekenis van de paardensport in onze regio in de afgelopen decennia en onze prima infrastructuur. We spelen overigens ook nog met het idee eventueel organisaties uit de Duitse Euregio in het geheel te betrekken."

Mitsen en maren
Net als Rob Maathuis vindt voorzitter Robert Zandstra van Military Boekelo-Enschede het jammer dat de kandidatuur van de twee grootste hippische evenementen in Twente al vermeld staatop de officiële website van de FEI, overigens een gebruikelijke procedure. “Op de vraag van de FEI aan organisaties zich kandidaat te stellen voor de EK’s van 2021 en 2023 hebben we inderdaad aangegeven voor het preolympisch jaar in de race te willen zijn. Maar er zitten nog wel heel wat mitsen en maren aan. Er moet nog het nodige gebeuren voor we aan alle voorwaarden kunnen voldoen.”

Beiden geloven er wel in dat ‘Geesteren’ en ‘Boekelo’ prima in staat zijn de organisatie van een Europees kampioenschap op zich te nemen. “We hebben het in gezamenlijkheid gedaan omdat we denken dat we dat op die manier in deze regio kunnen aanpakken. Maar we zitten nog volop in het traject om de contouren te onderzoeken of er draagvlak voor is en of we er bij partners de handen voor op elkaar kunnen krijgen, voordat we eventueel onze definitieve handtekening zetten. We zitten echt nog in een soort voortraject. We weten dus ook absoluut niet of er behalve het springen en de eventing nog wat bijkomt, als het al doorgaat. Dan zien we nog wel.”

Voor de organisatie van het EK eventing hebben tot nu toe ook het Franse Haras du Pin, het Duitse Marbach en het Engelse Houghton Hall zich kandidaat gesteld. Bij het kampioenschap voor vierspannen ondervindt Geesteren/Boekelo concurrentie in eigen land. Valkenswaard heeft zich niet alleen voor 2013, maar ook al voor 2021 als gegadigde aangemeld. 

Meer Algemeen

GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)