WEL VEEL POSITIEVE REACTIES BIJ EERSTE EDITIE VOOR BREED PUBLIEK

Polo moet weg in Twente nog vinden

ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van een breed publiek werd gehoopt, leverde nog geen massale belangstelling op. Wel veel positieve reacties van kijkers, die voor het eerst met de sport kennismaakten.

Drie jaar lang was het Twentsch Polo Event op een speciaal daarvoor aangelegd terrein bij de Holzik Stables in Enschede een vip-evenement, waarbij de organiserende Lionsclub Twente Zuid de baten overhandigde aan een lokaal goed doel. Het was de bedoeling dat exclusieve karakter voor een belangrijk deel los te laten. Maar de ‘gewone man’ heeft kennelijk nog wat meer tijd nodig om aan het idee te wennen dat hij net als bij de Military Boekelo ook bij de polosport van harte welkom is.

Geen spijt
Naar schatting zo’n tweehonderd bezoekers, die niet op de lijst van sponsors of genode gasten voorkwamen, meldden zich zaterdagmiddag langs de lijn bij twee wedstrijden tussen twee teams van vier spelers met een gemengd en internationaal karakter. En ze kregen er geen spijt van. Hun eerste kennismaking smaakte naar meer. De duels waren spannend en werden gekenmerkt door vaak snelle en spectaculaire acties van ruiters te paard, die een verscheidenheid aan kwaliteiten moeten combineren.

Filmheld Silvester Stallone zei ooit: "Het beoefenen van polo is als het proberen golf te spelen tijdens een aardbeving." De enthousiast toekijkende Charlotte Bulten kan zich daarbij wel iets voorstellen: “Zelf heb ik acht jaar gehockeyd, ik rijd vijf keer per week paard en daarbij golf ik ook nog soms. Maar dit zal ik nooit kunnen, al zou ik het best willen proberen.”

Nog meer gas geven
Jan Schutrups gaf na afloop als spreekbuis van de lionsclub toe, dat de aanloop van toeschouwers ook hem was tegengevallen. “Gezien de publiciteit vooraf en reacties op de social media hadden we toch wel op zo’n drie- tot vijfhonderd mensen extra gerekend. Maar het is in elk geval een begin dat een vervolg verdient. We zullen goed gaan kijken hoe we de komende jaren nog meer gas kunnen geven. Misschien moeten we wel een link leggen naar de Bentheimer Polo & Countryclub, waar ze deze sport al ruim 25 jaar beoefenen.”

Als goede doel voor dit jaar was gekozen voor de Stichting Leergeld Enschede, die zich onder het motto ‘Ieder kind doet mee’ op het gebied van onderwijs, sport en cultuur inzet voor kinderen die in de grootste gemeente van Twente in armoede leven. Die mocht een mooi bedrag van 7.500 euro in ontvangst nemen voor de aanschaf van kinderfietsjes.

Meer Algemeen

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)