SPECIALE EDITIE MET VEILING EN LIVE MUZIEK BIJ HOLZIK STABLES

Polo Event viert eerste lustrum

ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in successie het Twentsch Polo Event.

Nationale en internationale polospelers strijden om de winst op het pittoreske Twentse platteland. Het evenement vindt vanaf 13.00 uur plaats bij hippisch centrum Holzik Stables aan de Allemansveldweg 150 in Enschede, dat beschikt over een officieel wedstrijdveld voor polo.

Het Twentsch Polo Event is toe aan haar eerste lustrum. Om de eerste vijf jaar te vieren gaan de feestelijkheden langer door dan bij voorgaande edities. Ook houden de Lions voor het eerst een speciale veiling om geld op te halen voor het goede doel. Hier kunt u bieden of fantastische topstukken, zoals deelname aan de Dutch Business Trip Rally van Roadtrips, een kunstwerk van mixed media artist Lincy Hoogveld en een stijlvol en hoogwaardig horloge van Staudt Twenthe.

Officiële wedstrijd
Het Twentsch Polo Event biedt het beste wat de polosport te bieden heeft. Verschillende internationale toppers strijden in de fraaie ambiance van hippisch centrum Holzik Stables om méér dan alleen de eer: de geplande wedstrijden staan op de officiële internationale wedstrijdagenda en maken deel uit van de strijd om de 'Audi E-tron Cup'.

Polo is een sport met een millennia oude historie en diverse bijzondere gebruiken. Zoals het ‘treading in’, waarbij het publiek de door de paarden losgewoelde pollen en plaggen tijdens de rust weer aanstampt. Uiteraard krijgen de toeschouwers uitleg over de regels van het polospel, onder meer inde vorm van een demonstratie.

Culinaire omlijsting
Met deze spectaculaire sport vormen sfeer, gezelligheid en zakelijk netwerken een wezenlijk onderdeel van het evenement. De topchefs van Event Creators verzorgen met een speciale poloproeverij de culinaire omlijsting in het polopaviljoen.

Het evenement is net als vorig jaar opengesteld voor publiek. Ook dat kan genieten van de tongstrelende gerechten van Event Creators. Op het terrein zijn bovendien foodtrucks aanwezig, maar het is ook mogelijk gebruik te maken van een heerlijke picknick in stijl. Bezoekers kunnen plaatsnemen op de strobalen langs het wedstrijdveld. Hapjes en drankjes kunnen betaald worden met speciale munten, te koop voor € 2,50 per stuk.

'Hat of the day’
De aanbevolen dresscode is ‘Tenue de Ville’: chique en subtiel, in zomerse kleuren. Dames die zich tooien met een hoed maken kans op de ‘Hat of the day’-award die aan het eind van de dag wordt uitgereikt aan de meest stijlvolle dame met de mooiste hoed.

Conform het gedachtegoed 'We Serve' van de Lions wordt de opbrengst van het Twentsch Polo Event jaarlijks geschonken aan een lokaal goed doel. In 2019 is dit de Nije Stichting. Deze Twentse organisatie biedt (ex-)kankerpatiënten en hun naasten uit Twente meer kwaliteit van leven. Bijvoorbeeld door voorlichting, lotgenotencontact, een luisterend oor of een verwenmiddag.

Meer informatie is te vinden op www.twentschpolo.nl. Kijk voor het laatste nieuws op www.facebook.com/TwentschPoloEvent/.

Meer Algemeen

GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)