KWPN BENOEMT PIET PETERS TOT NIEUWE DIRECTEUR

Mencoach Harry de Ruyter stopt

ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds februari 2011 verantwoordelijk voor de twee-en vierspanrijders en leverde in deze periode een belangrijke bijdrage aan een groot aantal successen voor de Nederlandse mensport.

“Ik heb acht jaar met hart en ziel en met heel veel plezier mijn functie als bondscoach uitgeoefend. Ik heb prachtige tijden beleefd en echt van de sport en de prestaties genoten. Het is jammer dat we in Tryon het goud misliepen, maar dit is zeker niet de reden waarom ik heb besloten om te stoppen”, licht De Ruyter toe. “Ik vond het een heel lastige beslissing en ik heb er lang over na moeten denken, maar de tijd was voor mij rijp om afscheid te nemen.”

Technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden respecteert het besluit van De Ruyter en is hem zeer erkentelijk: “We zijn Harry enorm veel dank verschuldigd voor alle medailles die onder zijn leiding zijn gewonnen. De Nederlandse menners zijn de afgelopen jaren heel succesvol geweest en daar heeft Harry de Ruyter een belangrijk aandeel in gehad.”
De KNHS is, zoals in meerdere disciplines, belast met de opvolging en verwacht zoals gebruikelijk daar medio december duidelijkheid over te kunnen geven.

Ongekende successen
Met het Nederlandse vierspanteam behaalde Harry de Ruyter ongekende successen. Zo was er drie maal op rij teamgoud bij de wereldkampioenschappen en vier keer teamgoud op de Europese kampioenschappen. De vierspanrijders wonnen onder leiding van De Ruyter sinds 2011 onafgebroken goud in de landenwedstrijd van Aken en er waren successen in de landenwedstrijden van Breda, Windsor, Vecsés en Valkenswaard.

Tijdens  de laatste Wereldruiterspelen in Tryon veroverde het Nederlandse vierspanteam onder leiding van De Ruyter team zilver.

Met de tweespan paarden won De Ruyter team goud op het WK in 2011 en brons in 2013 en waren er diverse successen op de landenwedstrijd in Riesenbeck, Saumur en Pau.

Samen met bondscoach Ad Aarts die de enkelspannen, paramenners en enkel-, twee-en vierspan pony’s onder zijn hoede heeft, was De Ruyter verantwoordelijk voor de begeleiding en training van de leden van de KNHS Next Driving Generation, waarin jonge getalenteerde menners ondersteund worden in hun ontwikkeling naar een hoger niveau. (Bron KNHS)

Interim wordt vast
Piet Peters is door het KWPN-bestuur aangesteld als de nieuwe directeur van het KWPN. Peters was sinds 6 augustus als interim-directeur verbonden aan de stamboekorganisatie. Dat beviel beide partijen zo goed dat het interimschap wordt omgezet in een vaste aanstelling.

Bestuursvoorzitter Andries van Daalen: “We hebben als bestuur gekozen voor een nieuwe directiestructuur met één algemeen directeur, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het vastgestelde beleid en die leiding geeft aan de kantoororganisatie. Het nog te benoemen hoofd Fokkerijzaken & Trainingscentrum – die rapporteert aan de directeur - zal te zijner tijd inhoud gaan geven aan het fokkerijbeleid en de diverse inspectie- en stalmedewerkers aansturen. Momenteel buigen wij ons over de invulling van die vacature. Als algemeen bestuur zijn wij zeer verheugd met de aanstelling van Piet Peters als algemeen directeur. Piet is een ervaren bestuurder en de afgelopen tijd is gebleken dat hij veel draagvlak heeft onder de medewerkers. We denken met de aanstelling van Piet en de nieuwe organisatiestructuur een goede, soliede basis te hebben voor de toekomst van onze vereniging.

Kansen te over
Piet Peters: “De afgelopen drie maanden heb ik met veel plezier leiding gegeven aan de kantoororganisatie. Het KWPN is een prachtige vereniging met bevlogen fokkers, betrokken medewerkers en natuurlijk een fantastisch KWPN-paard dat over de hele wereld fans heeft. Er zijn kansen te over om het succes van de KWPN-fokkerij verder uit te bouwen. Daar gaan we de komende tijd aan werken, maar de focus ligt bovenal op de basis: het stamboek, de vereniging en onze leden. Ik kijk er naar uit om samen met de medewerkers én onze  leden verder te bouwen aan de toekomst van het KWPN.”

Peters is voorzitter van het Nederlands Welsh Pony en Cob Stamboek en fokte in het verleden meerdere KWPN-paarden. Hij is als gecertificeerd coach gespecialiseerd in uiteenlopende vraagstukken en heeft de afgelopen jaren vanuit zijn eigen bedrijf voor coaching- en interim-opdrachten tal van organisaties ondersteund. Daarvoor was hij 35 jaar werkzaam bij Rabobank Nederland, onder meer als statutair directeur bedrijven en commercie. (Bron KWPN)

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)