VIER DAGEN PAARDENSPORT OP PLEIN PANCRATIUSBASILIEK TUBBERGEN

Ladies Cup nieuw bij ‘Masterclass’

TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaagsevenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen.

Om dat zo te houden heeft de organisatie dit jaar weer enkele vernieuwende elementen, zoals de ‘Ladies Cup’ en het ‘Ouder-kind springen’ aan het programma toegevoegd.

Verwacht geen dames in lange jurken op een paard, maar stoere vrouwen die laten zien dat zij niets onder doen voor de mannen. Op zaterdag 18 augustus strijden verschillende vrouwenteams om de Ladies Cup. “Dit jaar organiseren wij voor het eerst de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass”, vertelt Ruud Droste namens de organisatie. “In de wedstrijdsport kennen we eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, daarom is dit juist een keer leuk om te doen. Ik verwacht dan ook dat de dames er flink op gebrand zijn.”

Plezier en durf
Ze zeggen wel eens dat het bedrijven van de paardensport in de genen zit. Tijdens het ouder-kind springen zal dat des te meer blijken. Fanatieke ouders zadelen hun paard en betreden samen met hun kind de ring om te laten zien dat zij de beste combinatie zijn. Een spannend schouwspel waarbij de kinderen absoluut niet voor hun ouders onder willen doen en de ouders juist geen fout willen maken om hun kind niet teleur te stellen. Fanatisme ten top, maar voorop staat natuurlijk het plezier tussen ouder en kind.

Topruiters
De afsluitende dinsdag staat als vanouds in het teken van dé Schröder Masterclass. Dan laten de echte profs hun kunstje zien. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de toezegging van verschillende topruiters als Ben en Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam , Gert-Jan Bruggink en natuurlijk de winnaar van de laatste drie edities Eric ten Cate uit Geesteren. De piste wordt gevuld met zes hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.

Pony’s, muur, mensport en Golden Oldies
De Schröder Masterclass staat al enkele jaren bekend om de mooie mix van alle facetten van de paardensport. Zo willen alle ponyruiters graag met een van de drie mountainbikes naar huis, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, springen paarden met hun ervaren ruiters over een muur die wel kan oplopen tot een hoogte van 2.10 meter, houden de menners een spectaculaire wedstrijd en gaan de 'Golden Oldies' fanatiek als jonge honden de strijd met elkaar aan om de felbegeerde beker met grote oren mee naar huis te nemen. Een sensationele wedstrijd met de nodige hilarische momenten.

Na het wedstrijdprogramma wordt het bruisende terras van ’t Oale Roadhoes dagelijks opgeluisterd door optredens van onder andere The Fortunate Sons en Q-Music The Party inclusief het foute uur.

Alle dagen gratis entree
Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat een ieder deze spannende strijd kan volgen. Alleen op dinsdag hebt u voor de zittribune een kaartje nodig. Kaarten voor de zittribune op dinsdag kosten € 6 en zijn verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester in Tubbergen en De Secretaresse in Tubbergen.

Voor meer informatie zie www.schrodermasterclass.nl

Bij de foto´s:
Boven: Hendrik Jan Schuttert overgiet drievoudig winnaar Eric ten Cate met champagne © www.fototrailer.nl
Onder: Dennis Peters won vorig jaar verrassend bij de menners.  © Fleur van Dijk

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)