VIER DAGEN PAARDENSPORT OP PLEIN PANCRATIUSBASILIEK TUBBERGEN

Ladies Cup nieuw bij ‘Masterclass’

TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaagsevenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen.

Om dat zo te houden heeft de organisatie dit jaar weer enkele vernieuwende elementen, zoals de ‘Ladies Cup’ en het ‘Ouder-kind springen’ aan het programma toegevoegd.

Verwacht geen dames in lange jurken op een paard, maar stoere vrouwen die laten zien dat zij niets onder doen voor de mannen. Op zaterdag 18 augustus strijden verschillende vrouwenteams om de Ladies Cup. “Dit jaar organiseren wij voor het eerst de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass”, vertelt Ruud Droste namens de organisatie. “In de wedstrijdsport kennen we eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, daarom is dit juist een keer leuk om te doen. Ik verwacht dan ook dat de dames er flink op gebrand zijn.”

Plezier en durf
Ze zeggen wel eens dat het bedrijven van de paardensport in de genen zit. Tijdens het ouder-kind springen zal dat des te meer blijken. Fanatieke ouders zadelen hun paard en betreden samen met hun kind de ring om te laten zien dat zij de beste combinatie zijn. Een spannend schouwspel waarbij de kinderen absoluut niet voor hun ouders onder willen doen en de ouders juist geen fout willen maken om hun kind niet teleur te stellen. Fanatisme ten top, maar voorop staat natuurlijk het plezier tussen ouder en kind.

Topruiters
De afsluitende dinsdag staat als vanouds in het teken van dé Schröder Masterclass. Dan laten de echte profs hun kunstje zien. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de toezegging van verschillende topruiters als Ben en Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam , Gert-Jan Bruggink en natuurlijk de winnaar van de laatste drie edities Eric ten Cate uit Geesteren. De piste wordt gevuld met zes hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.

Pony’s, muur, mensport en Golden Oldies
De Schröder Masterclass staat al enkele jaren bekend om de mooie mix van alle facetten van de paardensport. Zo willen alle ponyruiters graag met een van de drie mountainbikes naar huis, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, springen paarden met hun ervaren ruiters over een muur die wel kan oplopen tot een hoogte van 2.10 meter, houden de menners een spectaculaire wedstrijd en gaan de 'Golden Oldies' fanatiek als jonge honden de strijd met elkaar aan om de felbegeerde beker met grote oren mee naar huis te nemen. Een sensationele wedstrijd met de nodige hilarische momenten.

Na het wedstrijdprogramma wordt het bruisende terras van ’t Oale Roadhoes dagelijks opgeluisterd door optredens van onder andere The Fortunate Sons en Q-Music The Party inclusief het foute uur.

Alle dagen gratis entree
Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat een ieder deze spannende strijd kan volgen. Alleen op dinsdag hebt u voor de zittribune een kaartje nodig. Kaarten voor de zittribune op dinsdag kosten € 6 en zijn verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester in Tubbergen en De Secretaresse in Tubbergen.

Voor meer informatie zie www.schrodermasterclass.nl

Bij de foto´s:
Boven: Hendrik Jan Schuttert overgiet drievoudig winnaar Eric ten Cate met champagne © www.fototrailer.nl
Onder: Dennis Peters won vorig jaar verrassend bij de menners.  © Fleur van Dijk

Meer Algemeen

LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)
ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)