Hippisch Twente aast op Spelen

GEESTEREN – Hippisch Twente gaat verder op Olympische koers. Op de slotdag van het CSI Twente wordt op het Erve Maathuis het rapport gepresenteerd, dat de aanzet moet vormen tot een structurele versterking van de paardensport in Twente. Dat moet er weer toe leiden dat de hippische disciplines in deze regio worden afgewerkt, wanneer de Olympische Spelen van 2028 aan Nederland worden toegewezen.

 

Het rapport ‘Hippisch Twente op Olympisch niveau’, wordt 11 juli overhandigd aan Ivo Opstelten, behalve voorman van de VVD ook preses van de council Olympisch Plan 2028. Vertegenwoordigers van de Regio Twente en de paardensector in Twente en hebben er enkele jaren gezamenlijk aan gewerkt. In de optiek van de makers moet in 2016 een hecht fundament zijn gelegd om de Olympische ambities te kunnen waarmaken. Binnen dit kader dienen de ‘A-merken’ CSI Twente en Military Boekelo-Enschede verstevigd te worden. De focus op de Olympische ambitie in de paardensport past in de Agenda van Twente en het investeringsprogramma van Regio Twente. In het plan komt ook nadrukkelijk de breedtesport in Twente aan de orde. Behalve Opstelten zullen op de slotdag van het CSI Twente chef de mission van NOC*NSF Maurits Hendriks, demissionair minister Gerda Verburg van LNV, commissaris van de koningin Geert Jansen en een forse afvaardiging van Gedeputeerde Staten, diverse Kamerleden en regionale bestuurders aanwezig zijn.

Het deelnemersveld van het CSI Twente krijgt pas de dagen voorafgaande aan het evnement definitief vorm. Gerard Maathuis: “Door het overvolle wedstrijdprogramma en het feit dat ook topruiters minder toppaarden tot hun beschikking hebben dan voorheen, wordt de beslissing waar iemand start steeds verder vooruitgeschoven.”

Zeker is in elk geval de komst van regerend wereldkampioen Jos Lansink - in Geesteren al twee keer de beste in de Grote Prijs - en de eveneens uit de regio afkomstige topruiters Jeroen Dubbeldam (Olympisch kampioen 2000), nationaal kampioen Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink.

Van de buitenlandse toppers staan de namen van onder anderen de sterke Duitsers Lars Nieberg, Christian Ahlmann en Franke Sloothaak, de Ier Dermott Lennon, de Zwitsers Beat Mändli en Pius Schwizer, de Franse coming-lady Penelope Leprevost, de Brit Michael Whitaker en de Amerikaanse Lauren Hough op de startlijst.

Op de foto Ivo Opstelten tijdens het CSI Twente van vorig jaar in gesprek met chef-sport Henk van Schuppen van TC Tubantia. Foto Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Algemeen

HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Een boeiend paardensportjaar is verleden tijd, een interessant 2019 ligt voor ons. Graag staan we ook in dit nieuwe jaar weer voor u klaar met... (01-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)
ERMELO – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond heeft voor het NK Dressuur op het KNHS Hippisch Centrum een ‘hitterooster’ ingesteld. (27-07-2018)
MARKELO - Ruiter en instructeur Johan Bronsvoort begon op 14 juli 1968 op zijn gemengde boerenbedrijf in Markelo met het geven van paardrijlessen en... (10-07-2018)
MARKELO - Bij manege Snorrewind in Markelo staat dit weekend alles weer in het teken van de Snorrewindse Paardendagen, een groot meerdaags landelijk... (06-07-2018)
RIJSSEN – Het was vrijdagavond feest bij De Oosterhoffruiters in Rijssen. Na afloop van de wedstrijden nam de vereniging officieel de nieuwe... (30-06-2018)
DIEPENHEIM - PSV Diepenheim nam dinsdagavond, ruim een halfjaar nadat de piste werd aangelegd, officieel haar nieuwe eb- en vloed zandbodem in... (16-05-2018)
De aftredende bestuursleden Charlotte Steenbeeke uit Oldenzaal en Heike Spenkelink uit Losser zijn tijdens de ledenvergadering van de Kring Twente... (11-04-2018)
HENGELO – In zijn woning in Hengelo is op Eerste Paasdag Albert Prins op 87-jarige leeftijd in zijn slaap overleden. Prins was sinds het begin van de... (04-04-2018)
GEESTEREN - Wim en Marita Wielheesen dragen per 1 mei hun onderneming Horsefriend Products BV in Geesteren over aan Marcel Slomp en Angelique Kunst. (03-04-2018)