Hippisch Twente aast op Spelen

GEESTEREN – Hippisch Twente gaat verder op Olympische koers. Op de slotdag van het CSI Twente wordt op het Erve Maathuis het rapport gepresenteerd, dat de aanzet moet vormen tot een structurele versterking van de paardensport in Twente. Dat moet er weer toe leiden dat de hippische disciplines in deze regio worden afgewerkt, wanneer de Olympische Spelen van 2028 aan Nederland worden toegewezen.

 

Het rapport ‘Hippisch Twente op Olympisch niveau’, wordt 11 juli overhandigd aan Ivo Opstelten, behalve voorman van de VVD ook preses van de council Olympisch Plan 2028. Vertegenwoordigers van de Regio Twente en de paardensector in Twente en hebben er enkele jaren gezamenlijk aan gewerkt. In de optiek van de makers moet in 2016 een hecht fundament zijn gelegd om de Olympische ambities te kunnen waarmaken. Binnen dit kader dienen de ‘A-merken’ CSI Twente en Military Boekelo-Enschede verstevigd te worden. De focus op de Olympische ambitie in de paardensport past in de Agenda van Twente en het investeringsprogramma van Regio Twente. In het plan komt ook nadrukkelijk de breedtesport in Twente aan de orde. Behalve Opstelten zullen op de slotdag van het CSI Twente chef de mission van NOC*NSF Maurits Hendriks, demissionair minister Gerda Verburg van LNV, commissaris van de koningin Geert Jansen en een forse afvaardiging van Gedeputeerde Staten, diverse Kamerleden en regionale bestuurders aanwezig zijn.

Het deelnemersveld van het CSI Twente krijgt pas de dagen voorafgaande aan het evnement definitief vorm. Gerard Maathuis: “Door het overvolle wedstrijdprogramma en het feit dat ook topruiters minder toppaarden tot hun beschikking hebben dan voorheen, wordt de beslissing waar iemand start steeds verder vooruitgeschoven.”

Zeker is in elk geval de komst van regerend wereldkampioen Jos Lansink - in Geesteren al twee keer de beste in de Grote Prijs - en de eveneens uit de regio afkomstige topruiters Jeroen Dubbeldam (Olympisch kampioen 2000), nationaal kampioen Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink.

Van de buitenlandse toppers staan de namen van onder anderen de sterke Duitsers Lars Nieberg, Christian Ahlmann en Franke Sloothaak, de Ier Dermott Lennon, de Zwitsers Beat Mändli en Pius Schwizer, de Franse coming-lady Penelope Leprevost, de Brit Michael Whitaker en de Amerikaanse Lauren Hough op de startlijst.

Op de foto Ivo Opstelten tijdens het CSI Twente van vorig jaar in gesprek met chef-sport Henk van Schuppen van TC Tubantia. Foto Frans Nikkels/TC Tubantia

Meer Algemeen

LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende. (16-06-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)
ADVERTORIAL. Heel langzaam begint onze ‘nieuwe’ naam in te dalen en hoeven we niet meer te refereren aan onze oude naam om mensen ons te laten... (09-04-2020)
LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het... (24-01-2020)
ADVERTORIAL. Manege Het Twentsche Veld bestond op december 25 jaar en dat wordt vrijdag alsnog gevierd met een receptie en drie clinics aan de... (21-01-2020)
We wensen alle volgers van Hippisch Twente een heel gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2020 toe. Een boeiend paardensportjaar met onder... (01-01-2020)
MARKELO - De Nederlandse Federatie Ruitersportcentra FNRS heeft Manege Snorrewind aan de Borkeldweg in Markelo opgenomen in haar selectie groepje... (29-11-2019)
ENSCHEDE - Lionsclub Twente Zuid houdt, in samenwerking met Event Creators en Geen Blad voor de Mond, op zaterdag 24 augustus voor de vijfde keer in... (23-08-2019)
HEETEN – De Galoppade in Heeten is uitgesteld tot volgende week. Ook het programma van zaterdag gaat niet door. (25-07-2019)
LONNEKER – Manege Het Twentsche Veld in Lonneker behoort sinds zaterdag tot de ruim vierhonderd bedrijven in ons land die zijn aangesloten bij de... (17-04-2019)
LONNEKER – Wie kennis wil maken met uniek groen onderwijs en de opleiding paardenhouderij de sfeer wil proeven van het Zone.college is zaterdag 23... (20-03-2019)
MARKELO – De acties van Manege Snorrewind Markelo, dat al een aantal jaren geld inzamelt voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom Kinderkanker... (02-01-2019)
Test (27-12-2018)
Het CSI Twente en Military Boekelo-Enschede hebben zich bij de internationale paardensportbond FEI samen kandidaat gesteld voor de organisatie van de... (05-12-2018)
ERMELO – Harry de Ruyter heeft besloten te stoppen met zijn werkzaamheden als bondscoach menen bij de twee- en vierspan paarden. De Ruyter was sinds... (14-11-2018)
ENSCHEDE – Het Twentsch Polo Event moet zijn weg in Twente nog vinden. De vernieuwde opzet, waarbij voor het eerst ook nadrukkelijk op de komst van... (16-09-2018)
ENSCHEDE – Hippisch Centrum Holzik Stables aan de Allemandsveldweg 150 in Enschede is op zaterdag 15 september van 13.00 tot 19.00 uur voor het... (02-09-2018)
TUBBERGEN - Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvakvakantie in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien... (15-08-2018)
OOTMARSUM – De Bergruiters uit Ootmarsum werden dit jaar belast met het organiseren van de Galoppade 2018, waarbij het gaat om de provinciale titels... (29-07-2018)