JUBILEUMAVOND VAN LONNEKER MANEGE PRIMA BEZOCHT

Geslaagde clinics bij Twentsche Veld

LONNEKER - Enkele honderden belangstellenden zorgden vrijdagavond voor een prima gevulde manege tijdens de clinics, die het 25-jarig jubileum van Het Twentsche Veld opluisterden.

Het werd een geslaagde avond in Lonneker, waar vierspanrijder Mark Weusthof het spits mocht afbijten.

De menner uit Rossum nam de toeschouwers mee in het losrijden voor een wedstrijd, het foutloos passeren van een poortje tijdens de vaardigheidsproef (ook wel kegeltjes rijden genoemd) en het op volle snelheid afleggen van een hindernis in het marathonparcours.

Na Weusthof was het de beurt aan springruiter Peter Olthof, die zelf dit keer niet een van zijn paarden besteeg. De Langevener trad als instructeur op voor vijf studenten van het Zone.college, waarvoor Het Twentsche Veld als gastlocatie fungeert.

Bijzondere kür voor twee
Het slotakkoord in de ring was voor het dressuurduo Janneke Roordink-Punte en Michelle Calten-Weyl, dat een bijzondere presentatie verzorgde van een kür op muziek die dit keer niet door één, maar door twee amazones tegelijk werd uitgevoerd. Even bijzonder was dat de paarden Bianco-D en Enzo-D halfbroertjes van elkaar zijn.

Na elke clinic werden de uitvoerenden door Jolanda en Dennis Peters met een cadeautje bedankt voor hun medewerking. Dennis Peters sloot de demonstraties af met een dankwoord aan het publiek. Na het sportieve gedeelte werd in de kantine van Het Twentsche Veld nog gezellig nagekaart over de avond en de 25 jaren, die voor velen mooie en blijvende herinneringen opleverden.

Foto's van boven naar beneden:
Janneke Roordink-Punte en Michelle Weyl
Mark Weusthof met Jolanda Peters
Peter Olthof met Dennis Peters

 

Meer Algemeen

GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)