CH Albergen naar Erve Maathuis

ALBERGEN - Het paarden- en ponyevenement van Paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen, dat al jarenlang wordt gehouden op de terreinen van John Kemna in Albergen, verhuist in 2014 naar het Erve Maathuis in Geesteren. Het jaarlijkse concours wordt in het derde weekend van april 2014 verreden op de mooie zandbodems van het CSI Twente.

Het bestuur van Het Twentse Ros betreurt het vertrek uit Albergen, omdat een evenement georganiseerd door een Albergse vereniging daar huishoort. Aangezien de vereniging niet meer terecht kan op de mooie terreinen van Kemna, moest echter wel een nieuwe locatie worden gezocht. Voor Het Twente Ros werd al gauw duidelijk dat de keus moest vallen op de vorig jaar nieuw aangelegde zandpiste op de terreinen van Huzink/Haarhuis.

Ruiters en amazones rijden tegenwoordig graag op deze topbodems en het vinden van een geschikte accommodatie in Albergen is niet zo eenvoudig. Bovendien stelt het bestuur de sport voorop en daarom was de keus uiteindelijk niet moeilijk meer .
 
Bijzonder blij is de organisatie van het CH Albergen dat zij ook in 2014 weer de KNHS-competities mag houden voor de selectie van de Europese kampioenschappen. Nieuw is een wedstrijd voor children. Tevens zal op de laatste dag van het concours weer voor een fraaie show worden gezorgd.

Aangezien de accommodatie in Geesteren minder groot is dan voorheen in  Albergen, wordt het programma aangepast. Zo zullen er al op dinsdag dressuurwedstrijden worden verreden voor de paarden en op woensdag voor de pony’s. Op donderdagavond is het oefenspringen. De overige disciplines voor paarden en pony’s zullen in het paasweekend worden verreden. Op vrijdag is er springen in alle klassen. Paaszaterdag zal in het teken staan van een Jeugddag voor de Europese kampioenschappen.

Eerste Paasdag is een rustdag en op paasmaandag zal er weer gesprongen worden vanaf de klasse B tot en met ZZ. Voor de beginnende ruiter zijn er Bixie-wedstijden en als afsluiting is er een Grote Prijs over een springparcours met hindernissen met een hoogte van 1,40 meter.

Al jaren denkt Het Twentse Ros ook aan de jongste bezoekers. Dit zal ook op de nieuwe locatie niet veranderen. Er verrijst een heus  kinderdorp met onder meer een clown, pony rijden en schminken.

Foto: Anne-Lotte Tijhuis blijkt in april van dit jaar de laatste winnaar van de Grote Prijs van Albergen op Albergse bodem te zijn geweest.

Meer Algemeen

ERMELO – Imke Lamsma zorgde afgelopen weekeinde voor een primeur, die haar voor altijd een plekje bezorgt in de annalen van de Koninklijke... (16-05-2017)
ENSCHEDE – Tegen het decor van de maneges Het Twentsche Veld en De Twentse Marke vonden vrijdag de eerste vakwedstrijden Paardenhouderij plaats.... (31-01-2017)
ENSCHEDE – Tijdens de open dag van AOC Oost op 27 januari vindt dit jaar een bijzonder evenement plaats. De opleiding Paardenhouderij houdt voor het... (17-01-2017)
BOEKELO – Ferdinand Smelt is donderdag, een dag voor zijn 85ste verjaardag, plotseling overleden. Samen met zijn zus Johanna runde Smelt tientallen... (21-11-2016)
ERMELO - Rosanne en Lars Maathuis zorgen tijdens het NK voor ponyruiters voor een prachtg familiefeestje. De veertienjarige Rosanne reed met Palop... (07-09-2016)
RIO DE JANEIRO – Jeroen Dubbeldam heeft zaterdagochtend volop genoten van zijn rol als vlaggendrager van de Nederlandse Olympische ploeg in Rio de... (06-08-2016)
RIO DE JANEIRO – Jeroen Dubbeldam, in de nacht van vrijdag op zaterdag vlaggendrager van de Nederlandse Olympische afvaardiging, meldde zich... (05-08-2016)
RIO DE JANEIRO - Jeroen Dubbeldam draagt zaterdag de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat... (04-08-2016)
ERMELO – Gerco Schröder moet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro genoegen nemen met de rol van eerste reserve. Jeroen Dubbeldam behoort wel... (17-07-2016)
ADVERTORIAL. Rutjes Paardenboxen uit Enter zoekt wegens het aantrekken van de markt per direct een energieke monteur. De kandidaat moet beschikken... (05-05-2016)
BOEKELO/GEESTEREN - Het gaat goed met hippisch Twente. Military Boekelo en CSI Twente scoren op paardenportgebied het hoogst in de lijst van beste... (21-01-2016)
LONNEKER - Manege ’t Twentsche Veld in Lonneker vormt de laatste twee weekenden van januari het decor van de open dagen van de driejarige MBO-... (18-01-2016)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden organiseert rijvereniging De Zeven Buurtschappen al ruim 30 jaar een meerdaags hippisch evenement voor... (12-01-2016)
We kijken terug op alweer een fraai hippisch jaar met tal van hoogtepunten voor de regionale ruiters uit Twente en omstreken. Jeroen Dubbeldam was de... (01-01-2016)
De redactie en overige medewerkers van Hippisch Twente wensen u prachtige kerstdagen toe en alvast een prima einde van het bijna afgelopen jaar. En... (24-12-2015)
ERMELO – Rabobank stopt vanaf 1 januari 2017 als hoofdsponsor van de paardensportbond KNHS. Het aflopende contract wordt niet verlengd. In het... (11-12-2015)
HELLENDOORN - Het bestuur van de PSV Hertruiters heeft vrijdag in hippisch centrum 't Oale Spoor Tonny Ravenshorst tot erelid benoemd. Tonny... (02-06-2015)
ERMELO - Tijdens het Nationaal Scholenconcours dat vrijdag plaats had in Ermelo, hebben studenten van de opleiding Paardenhouderij van AOC Oost in... (02-06-2015)
ENSCHEDE – De jaarlijkse strijd om het Kampioenschap van Enschede voor paarden en pony’s wordt van 7 tot en met 14 maart gehouden in Manege De... (10-02-2015)
AMBT DELDEN - Onder de naam Indoor Ambt Delden houdt De Zeven Buurtschappen van zondag 1 tot en met zondag 8 februari een meerdaags hippisch... (30-01-2015)