RUITERS BEGELEIDEN MARKANTE PAARDENMAN UIT LONNEKER NAAR LAATSTE RUSTPLAATS

Alsnog mooi afscheid Jozef Vaanholt

LONNEKER – De op 29 maart overleden Jozef Vaanholt kreeg zaterdag 13 juni alsnog het mooie afscheid dat hij volgens zijn naasten verdiende.

De markante paardenman uit Lonneker stierf een dag voor hij de leeftijd van 89 jaar zou bereiken in de locatie Ariënsstaete van Liberein in Enschede. “Een dag eerder zaten we met een hoogwerker nog alles te versieren voor zijn raam. Eenzaamheid is hem fataal geworden”, meent zoon Jos Vaanholt. “Pa hield enorm van gezelligheid en mensen om zich heen, maar door de coronacrisis mocht vader in de laatste periode van zijn leven bijna geen bezoek meer ontvangen.”

Ook de crematie in Oldenzaal moest vanwege 'corona’ noodgedwongen sober verlopen. Het bracht de familie op het idee de urn met de as van Jozef Vaanholt vanaf manege De Twentse Marke op een door twee Friese paarden getrokken boerenkar naar de begraafplaats in Lonneker te brengen, waar in januari 2016 zijn echtgenote Thea haar laatste rustplaats vond.

Samen een borreltje
Het gebeurde onder begeleiding van diverse ruiters te paard van Het Twentse Ros, van wie de eerste ook het clubvaandel met zich mee voerde. “Het is een super mooie dag geworden”, kijkt Jos Vaanholt op de bijzondere dag terug. “Ook al omdat het prachtig weer was, terwijl er bakken met regen waren voorspeld. Op verzoek van vader hebben we na afloop op het terras van de manege nog allemaal samen een borreltje gedronken. Zo kreeg pa toch nog het afscheid dat hij verdiende.”

Jozef Vaanholt bracht in de meest uiteenlopende rollen een groot deel van zijn leven door bij De Twentse Marke, het laatst als kantinebeheerder. Niet voor niets werd hij ooit tot erelid van zowel rijvereniging Het Twentse Ros als ponyclub De Vijf Marken benoemd. 

Meer Algemeen

LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)
ALMELO – Gijs Stork is sinds vorige week ridder te paard. De 80-jarige Almeloër werd zaterdag tot zijn eigen verrassing benoemd tot Ridder in de Orde... (11-11-2021)
SAASVELD – Zo’n 75 talenten beginnen binnenkort met hun lessen bij bekende ruiters uit de regio om hun vaardigheden in de dressuur of het springen... (21-10-2021)
ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische... (24-09-2021)
ROSSUM - Officieel is het 75-jarig bestaan al ruim drie maanden achter de rug. Maar de leden van PSV De Rossruiters uit Rossum herdenken het jubileum... (23-09-2021)
De planning om als nieuwe partner van het CSI Twente al in 2020 tijdens het evenement zelf een fysieke veiling te houden, ging door ‘corona’ de... (01-07-2021)
Een jaar of tien geleden begon Hans van Lange aan een nieuw avontuur. Hij startte zijn eigen onderneming HVL Rijbodems. (30-06-2021)
ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de... (29-06-2021)
AGELO - Personeel van Stal Tijdhof en ruiters die er kind aan huis waren, bezorgden de dinsdag overleden Jan Kroeze zaterdag een waardig afscheid. Ze... (27-06-2021)
ENSCHEDE De afdeling paardenhouderij van het Zone.college uit Almelo houdt komende vrijdag 30 april een interactieve dag bij manege Het Twentsche... (26-04-2021)
ERMELO - Voor de ruiters van TeamNL verloopt de voorbereiding op de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio vol uitdagingen. De coronapandemie... (07-04-2021)
DEN HAM – Hij werd geboren bij manage De Hazelhorst en doet na tientallen jaren nog altijd dienst als betrouwbare managepony. Zaterdag werd Sam... (15-03-2021)
AKEN – Het CHIO Aken wordt uitgesteld vanwege de huidige restricties voor de paardensport. Het prestigieuze internationale concours wordt nu van 14... (11-03-2021)
VALENCIA - Een zeer ernstige variant van het Rhinovirus is er de oorzaak van dat onder meer de Dutch Masters, ook bekend als Indoor Brabant, van 12... (02-03-2021)
ERMELO - Gezien de huidige ontwikkelingen rond de coronacrisis is het vervelende besluit gevallen om de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021... (16-01-2021)
Een bijzonder en onwerkelijk jaar is bijna voorbij. Ook de hippische wereld in onze regio ondervond de vervelende gevolgen van het al maanden... (31-12-2020)
ERMELO - Door de beperkingen als gevolg van de coronacrisis komen meerdere selecties voor de kampioenschappen indoor van de KNHS van 2021 in het... (04-12-2020)
ERMELO – Iris Boelhouwer is vanaf 1 september de nieuwe directeur Topsport van de KNHS en is daarmee verantwoordelijk voor het topsportbeleid, de... (16-07-2020)
Op de eerdere column ‘Een beroep op je solidariteit’ van KNHS-voorzitter Cees Roozemond en mij zijn veel reacties binnengekomen. De meesten zijn... (12-05-2020)
ERMELO - De internationale paardensportbond FEI heeft bekend gemaakt dat er in 2021 geen Europese kampioenschappen springen, dressuur, paradressuur... (08-05-2020)