FRANK SCHUTTERT VERVANGT GEBLESSEERDE HARRIE SMOLDERS IN SPRINGTEAM ORANJE

CHIO Rotterdam laatste test Tokio

Foto Frank Schuttert met Lyonel D © www.fototrailer.nl

ROTTERDAM - Bondscoach Rob Ehrens heeft Frank Schuttert met Lionel D aangewezen als vervanger van de geblesseerde Harrie Smolders voor de landenwedstrijd springen van komende vrijdag tijdens CHIO Rotterdam. Harrie Smolders brak afgelopen weekend bij een val een rib.

De equipe bestaat verder uit Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten en Willem Greve. Tien landen komen vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur aan start in de Longines FEI Jumping Nations Cup die over twee rondes wordt verreden. Nederland krijgt concurrentie van de teams van België, Duitsland, Ierland, Noorwegen, Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.

Concurrentie groot
In de bijrubrieken en de Longines Grote Prijs van Rotterdam op zondagmiddag komen behalve de vier ruiters in Oranjejassen nog tien Nederlanders aan start, onder wie Gerben Morsink. De concurrentie is groot zijn met onder anderen de nummer 1 van de wereldranglijst Daniel Deusser en meerdere ruiters uit de top 20 van de wereldranglijst.

Voor Rob Ehrens en zijn collega Alex van Silfhout (dressuur is het CHIO de laatste observatiewedstrijd richting de Olympische Spelen. Aanstaande maandag moeten ze de namen van hun combinaties bekendmaken die ze selecteren voor Tokio. En dat geldt ook voor hun buitenlandse collega’s, die met de beste ruiters ter wereld aanwezig zijn op het CHIO. Daarmee krijgt CHIO Rotterdam dit jaar een bijzonder karakter. Het enige internationale vijfsterren dressuur- en springconcours van ons land staat helemaal in het teken van de Olympische Spelen. Mede daarom is het spijtig dat door de corona-matregelen er geen publiek aanwezig kan zijn in het ruiterstadion in het Kralingse Bos. Het CHIO Rotterdam wordt op meerdere kana;len online  op meerdere kanalen (H&C, CMH, NOS.nl, FEI TV, CHIO.nl) online aangeboden om zoveel mogelijk paardensportfans te laten meegenieten.

Dressuur
In de landenwedstrijd dressuur die op donderdag 1 juli met de Grand Prix begint en zaterdag 3 juli met de Grand Prix Special en de kür op muziek zijn apotheose krijgt, wordt het een krachtmeting tussen de teams van Nederland, Duitsland en België. Het Duitse team voor Tokio is bekend. Isabell Werth, de nummer 1 van de wereld, zit in het team en start in Rotterdam. De afvaardiging van Nederland voor de Olympische Spelen is nog niet bekend. Behalve Edward Gal, Hans Peter Minderhoud, Dinja van Liere en Marlies van Baalen die het team in de landenwedstriid vormen, strijdt de gehele Nederlandse dressuurtop in een nationale Grand Prix en de Grand Prix Special om Olympische tickets.

Zie ook www.chio.nl 
 

Meer Algemeen

»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)